Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βρέχει» επιθέσεις -Σε πανεπιστήμια, εφορίες και ΜΜΕ






Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιθέσεις-εισβολές σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο από ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων.

Στόχος των δραστών έγιναν χθες το TV100, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η ΔΟΥ Αγρινίου και σήμερα η Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης.

Εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ομάδα επτά ατόμων μπήκε αιφνιδιαστικά στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών, στην οδό Στρ. Καλλάρη, και προκάλεσε φθορές στον δεύτερο όροφο. Οι δράστες έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις και εκτυπωτές. Στη συνέχεια αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ 

Χθες, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης οι δράστες έφτασαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου διοίκησης του ιδρύματος, πέταξαν κόκκινες μπογιές, έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία των γραμματέων του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν σημαντικές φθορές, δήλωσε στην ιστοσελίδα thestival ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης. Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν τα ίδια άτομα που έκαναν επίθεση στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τετάρτης.

Επίθεση κουκουλοφόρων στο τοπικό κανάλι ΤV100 

Στο στόχαστρο ομάδας κουκουλοφόρων βρέθηκαν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τρία από τα οχήματα που υπέστησαν φθορές ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100 με λοστούς, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν «για κάθε δελτίο των 8 ένα σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό» και «νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα», όπως αναφέρει το thestival.gr. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που συνέλεξαν πληροφορίες για το περιστατικό.

«Ντου» του Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Αγρινίου -Απειλές κατά του διευθυντή

Εισβολή στη ΔΟΥ Αγρινίου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή έγινε με αφορμή την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας. Στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το πιο αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πραγματικότητας αποφάσισε ο κατόχος του μονοπωλίου της βίας να δείξει σε έναν άνεργο της πόλης του Αγρινίου για το ”αστρονομικό  χρέος” της τάξεως 1.319 ευρώ».

 

Πηγή: ieimerida.gr