Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:48
Τοπικά

“Βούλιαξε” το κέντρο του Βόλου από τους αγρότες του Πηλίου






Πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών του Πηλίου στο Βόλο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Αγρότες κάθε ηλικίας από το Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Πήλιο «πλημμύρισαν» με τα αγροτικά τους μηχανήματα την πόλη. Φτάνοντας μέσω του περιφερειακού δρόμου όπου ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού της προσυγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου και αφού άφησαν τα αυτοκίνητά τους , περισσότεροι από 500 αγρότες, ξεκίνησαν με πανό και πλακάτ για την εφορία του Βόλου όπου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό.

ΠΗΛΙΟ4

Στο πλευρό τους ο δήμαρχος Ζαγοράς Πατής Κουτσάφτης καθώς και αντιπροσωπεία από το μπλόκο του Αερινού με το Νίκο Αγγελή που κάλεσε τους αγρότες του Πηλίου να παραμείνουν ενωμένοι διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

Της πορείας προπορεύονταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο πάνω στο οποίο οι αγρότες είχαν τοποθετήσει ένα φέρετρο, θέλοντας να συμβολίσουν τον αφανισμό που υφίσταται ο αγροτικός κόσμος και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση του ασφαλιστικού και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ακολουθεί.

ΠΗΛΙΟ5

Στην εφορία εκπρόσωποι των αγροτών επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή προιστάμενο Απ. Αποστολάκη και ζήτησαν από το προσωπικό να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους όπως και έγινε με τον πρόεδρο των εργαζομένων στις ΔΟΥ Κώστα Βαίτση να κατεβαίνει στο δρόμο και να εκφράζει τη συμπαράστασή του δηλώνοντας πως το νέο ασφαλιστικό θίγει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ότι αυτό θα πρέπει ενιαία να εκφραστεί και στις 4 Φεβρουαρίου στην πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία θα συμμετέχουν και όλες οι επαγγελματικές τάξεις αλλά και ο αγροτικός κόσμος.

Με το φέρετρο… στο αγροτικό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΛΙΟ7

Οι διαδηλωτές μετά από μία περίπου ώρα συμβολικής διαμαρτυρίας στην Εφορία, κατευθύνθηκαν και πάλι με πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπροστά στην είσοδο των γραφείων από όπου νωρίτερα είχαν αποχωρήσει όλοι εκτός από τον Μιχάλη Καστρινάκη αναπληρωτή Γραμματέα της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, στάθμευσε πρώτο το αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε το φέρετρο ενώ την ίδια ώρα έφταναν και οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης. Οι επικεφαλής της κινητοποίησης επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Καστρινάκη, από τον οποίο ζήτησαν να μεταφέρει την οργή τους και την αγανάκτησή τους στους βουλευτές του κόμματος μαζί με το αίτημα να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας σε δηλώσεις του λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος και τους αγρότες του Πηλίου ενώ επίσης αναφερόμενος στην κινητοποίηση υπογράμμισε ότι ο αγροτικός κόσμος πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα και ότι η Κυβέρνηση με την πρόσκληση που έχει απευθύνει θέλει μέσα από διάλογο να ακούσει τις προτάσεις των αγροτών έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό νομοσχέδιο.