Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:54
Τοπικά

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Μας εξαπάτησαν, τους εξαπάτησαν ή είναι απλώς….χαρούμενοι; – Γιατί μένει αναπάντητη η προσβολή Αντωνοπούλου;






Δεν έφθανε το πλήγμα που υπέστη ο Βόλος, και συνολικά η Μαγνησία, από τον αποκλεισμό από τα από τα πιλοτικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, έρχεται τώρα και η… απειλητική «υπόσχεση» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους!!! Κρίνοντας, δηλαδή, από την αποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα προσπαθειών τους, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η υπόσχεση αυτή! Καλύτερα να μην κάνουν τίποτα…

 

Πάντως, πέρα από το φαιδρό του θέματος, τίθενται μείζονα θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Κυβέρνησης από τη μια και των βουλευτών της, στη Μαγνησία από την άλλη. Το «άδειασμα», με άκρως προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλο, Κατ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλή, από την αρμόδια υπουργό. κ. Αντωνόπουλου, ότι παραπλάνησαν τους πολίτες διαρρέοντας πως δήθεν διαφαίνεται συμφωνία για ένταξη στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να περάσει έτσι…

Διότι, και το καταλαβαίνει κανείς εύκολα, ή πρόκειται για μια απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης του λαού (και μάλιστα από στελέχη της Αριστεράς που διεκδικούν το ηθικό πλεονέκτημα) ή πρόκειται για έλλειψη ικανότητας να αντιληφθούν τι τους λένε και τα παρερμηνεύουν ή πέφτουν θύματα οι ίδιοι θύματα πολιτικής απάτης από τους «συντρόφους» υπουργούς. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια εκδοχή είναι η πιο πιθανή, αλλά και οι τρεις είναι το ίδιο σοβαρές και επικίνδυνες για τον τόπο και τους πολίτες.

Και είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους «τρείς» το γεγονός ότι δεν αντέδρασαν στην προσβολή της Αντωνοπούλου. Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε μια πολιτική αστοχία, μια συγκεκριμένη αδυναμία, που οδήγησε στην απώλεια του προγράμματος. Αλλά τη συνειδητή, ως φαίνεται, συμπαιγνία για συγκάλυψη του παραγκωνισμού του Βόλου από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να την αποδεχθεί κανείς! Και αν ήταν αλλιώς σήμερα έπρεπε να βρίσκονται στα…κάγκελα κατά της υπουργού και όχι να ψελλίζουν αστείες δικαιολογίες και υποσχέσεις – πράσινα άλογα για δήθεν εξειδικευμένα προγράμματα στο…μέλλον!

Η κοινή δήλωση των βουλευτών

Σε κοινή δήλωση για το θέμα του αποκλεισμού του Βόλου από τα πιλοτικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας προχώρησαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλος, Κατ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλής, αναφέροντας πως οι ίδιοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία να ζητήσουν από το Υπουργείο τη διερεύνηση της δυνατότητας σχεδιασμού εξειδικευμένου προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση των τριών βουλευτών αναφέρονται τα εξής:

Παρά τις προσπάθειές μας για την ένταξη του Βόλου στα πιλοτικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με στόχο την στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τόσο πριν την διεξαγωγή της διαδικασίας επιλογής των 51 Δήμων, όσο και μετά την κατάρτιση της τελικής λίστας των δικαιούχων, όταν διαπιστώσαμε τον αποκλεισμό της πόλης μας, δυστυχώς ο Βόλος δεν συμπεριλήφθηκε στους πρώτους ωφελούμενους.
Παρά τις πρώτες ελπίδες για αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου με επανεξέταση των κριτηρίων, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η υλοποίηση μιας δικαιότερης κατανομής, που να στηρίζεται όχι μόνο στην επιστημονικότητα των οικονομικών στοιχείων, αλλά και σε ποιοτικά στοιχεία τα οποία καθιστούν πιο πραγματική μια προσέγγιση. Ένα τέτοιο ποιοτικό στοιχείο είναι για παράδειγμα η ένταξη μιας περιοχής στο προφίλ του αστικού κέντρου-εργατούπουλης, αφού εκεί οι άνεργοι έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη δυσκολία να συντηρηθούν.
Σύμφωνα με το Υπουργείο ο Βόλος θα ενταχθεί στα προγράμματα αυτά μέχρι το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της καθολικής εφαρμογής τους σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Δεδομένου όμως ότι ο Βόλος έχει ιδιαίτερο προφίλ ανεργίας, με το συνεχές κλείσιμο εργοστασίων και τις ομαδικές απολύσεις, και επειδή για τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις ένταξης, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από το Υπουργείο να διερευνήσει τη δυνατότητα σχεδιασμού εξειδικευμένου προγράμματος.