Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:20
Τοπικά

Βατερλό για τα πολιτικά καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο – Η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη






Πολιτική γύμνια και κοινωνική απομόνωση κατέδειξε η πρώτη δημόσια απόπειρα των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο να συγκροτήσουν μια δήθεν ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα.

Το γεγονός ότι ουδέν στέλεχος, έστω και τρίτης… σειράς, ανταποκρίθηκε στο “δημοκρατικό” προσκλητήριο, από τις άλλες παρατάξεις, ομάδες ή κινήσεις που λειτουργούν και ότι η σύνθεση του ολιγάριθμου ακροατηρίου θύμιζε έντονα κομματική ανοιχτή συνέλευση της Πλ. Ελευθερίας έστειλε όντως ένα μήνυμα: ότι η κοινωνία είναι τουλάχιστον παγερά αδιάφορη για πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και κομματικές ακροβασίες που εκδηλώνουν θαυμαστές μιας ολοκληρωτικής αντίληψης και λάτρεις της εξουσίας, όπως ο Αποστολάκης, ο Γαργάλας ή η Κοκκινάκη.

Στα κλου της απογοητευτικής εκδήλωσης, που έγινε απόγευμα Σαββάτου στο ΤΕΕ, η περιφορά… καλαθιού προς ενίσχυση της παράταξης και η διανομή εντύπων για εγγραφή μελών, που εν τέλει σε άλλα χρησίμευσε.

 

“Μαζί για τον Βόλο”

 

Η νέα δημοτική κίνηση ονομάζεται «Μαζί για τον Βόλο» και oι κεντρικοί στόχοι της όπως αποτυπώνονται στη διακύρηξή της είναι:

  • Η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών και δημαρχοκεντρικών λειτουργιών του Καλλικράτη. Θέση μας η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
  • Η κινητοποίηση και συμμετοχή πολιτών, θεσμικών οργάνων και φορέων στην επεξεργασία και λήψη των αποφάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής (συνεργασία με Επαγγελματικούς φορείς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λαϊκές συνελεύσεις, συνοικιακές και θεματικές επιτροπές, κινήματα πολιτών κλπ). Για να ανατραπεί η παθητικότητα και η απάθεια που αναθέτει τις Δημοτικές υποθέσεις σε «κάποιους» κάθε πέντε χρόνια. Στα πλαίσια αυτά η θεσμοθέτηση του Συμμετοχικού Σχεδιασμού – Προϋπολογισμού.
  • Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Δήμου και η αξιοποίηση όλων με αξιοκρατία και χωρίς πελατειακές σχέσεις. Η υπεράσπισή τους από αυθαιρεσίες και αντεργατικές συμπεριφορές.
  • Η υπεράσπιση της Δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας του Δήμου και των συμφερόντων των συμπολιτών μας.
  • Η υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των συλλογικών αγαθών (νερό κλπ), των δημοτικών υπηρεσιών και η ενίσχυσή τους, κόντρα στο ξεπούλημά τους σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.
  • Η άμεση και ριζική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης όπως το πόσιμο νερό, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και η καθαριότητα με στόχο την προώθηση οριστικών λύσεων και όχι λήψη ημιμέτρων. Με αναλογική και ανταποδοτική τιμολογιακή πολιτική για τα δημοτικά τέλη, με προστασία στα χαμηλά εισοδήματα.
  • Η αειφόρος ανάπτυξη με περιβαλλοντική προστασία. Για τα αστικά απόβλητα η ανακύκλωση, η πρόληψη και η κομποστοποίηση.
  • Η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε ο Βόλος να γίνει πόλη καινοτομίας (υποδομές, κίνητρα, ανάπτυξη δημιουργικής κουλτούρας κλπ) και πόλο έλξης παραγωγικής επιχειρηματικότητας. Η άμεση πολιτιστική αναβάθμιση ώστε ο Δήμος Βόλου να γίνει πάλι κέντρο πολιτισμού και δημιουργικών δραστηριοτήτων, ανάδειξης καλλιτεχνών και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας.
  • Η επεξεργασία προτάσεων και δημοτικών δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας (ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων, των γυναικών και της νεολαίας) και της φτώχειας, η κοινωνική αλληλεγγύη και επέκταση των δομών προστασίας των οικονομικά αδυνάτων.
  • Η δημιουργία μιας τέτοιας δυναμικής στα Δημοτικά πράγματα ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να διεκδικήσουμε με επιτυχία την ψήφο των συνδημοτών μας και μαζί μ’ αυτούς, να απαλλαγούμε από τη μιζέρια, τον αυταρχισμό, την απαξίωση της πόλης και την έλλειψη προοπτικής.