Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:17
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρκελώνη: Κλινικά νεκρή η Ελληνίδα από την τρομοκρατική επίθεση






«Μάχη» με την ζωή της έδινε από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η Ελληνίδα που βρισκόταν ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες της επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και πλέον είναι κλινικά νεκρή…

Η μητέρα δύο παιδιών βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στην Λας Ράμπλας, όταν και ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ οδηγώντας το λευκό βαν, σκόρπισε τον θάνατο.

 Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά και υποβλήθηκε σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που διήρκησε συνολικά οκτώ ώρες και δυστυχώς μετρά αντίστροφα με τους γιατρούς να τονίζουν ότι είναι κλινικά νεκρή και η κατάσταση της μη αναστρέψιμη.

Ετσι, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση είναι πλέον 16, με την ισπανική αστυνομία να έχει εξαρθρώσει τον τρομοκρατικό πυρήνα που ετοίμαζε μεγαλύτερη επίθεση στην Ισπανία.

Μάλιστα, για τη δωρεά των οργάνων της υπέγραψε η οικογένειά της ώστε να μπορέσει να χαρίσει την ζωή σε άλλους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μία ημέρα μετά την επίθεση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ο ακόλουθος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία ενημέρωνε η γυναίκα είναι γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά της, τα οποία επίσης τραυματίστηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα, έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική.

Πηγή:  iefimerida.gr