Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 20:32
Κόσμος

Βίντεο σοκ: H εν ψυχρώ εκτέλεση υπόπτου από αστυνομικούς στις ΗΠΑ!






Ο άνδρας, ύποπτος για κλοπή σε κοντινή τράπεζα, αρνείται να παραδοθεί και οι αστυνομικοί αντί τον πυροβολούν από πολύ κοντινή απόσταση κατευθείαν στο στήθος.

Στο σοκαριστικό βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο διαδίκτυο, βλέπουμε μία ακόμα σκηνή αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Το περιστατικό έγινε στο Μαϊάμι, και αφορά την σχεδόν εξ επαφής εκτέλεση ενός υπόπτου για διάπραξη ληστείας. Όπως βλέπουμε στις εικόνες, ο γυμνός άνδρας στέκεται ανάμεσα σε μία ομάδα αστυνομικών που κρατούν όπλα και τον σημαδεύουν. Παρά τις προειδοποιήσεις τους να γονατίσει και να παραδοθεί, αυτός αρνείται και συνεχίζει να μιλά προς τους αστυνομικούς. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα ανταλλαγής έντονων διαπληκτισμών, ένας από τους αστυνομικούς τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο στήθος και τον ρίχνει σοβαρά τραυματισμένο στο έδαφος.

Όπως και να έχει, οι εικόνες είναι για άλλη μια φορά πολύ σκληρές, καθώς και πάλι η δράση της αστυνομίας των ΗΠΑ μοιάζει παράλογη και η βία που ασκείται τουλάχιστον υπερβολική. Μπορεί να είναι πια μια συνηθισμένη κατάσταση στην Αμερική, με τους νεκρούς από τέτοιες καταστάσεις να έχουν ξεπεράσουν τους 1.000 μέσα στο 2015, όμως για όλους τους υπόλοιπους παραμένει μια παράλογη κατάσταση. Πολύ δε περισσότερο όταν σ’ αυτή την τόσο «καθαρή» σκηνή, θα μπορούσαν να τον είχαν ακινητοποιήσει πυροβολώντας τον στο πόδι και όχι κατευθείαν στο στήθος