Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:52
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων






Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς», που σαρώνει την Κρήτη. Η ισοπέδωση της γέφυρας καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και το βίντεο είναι τρομακτικό.

Η γέφυρα του Κερίτη, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού. Δείτε περίπου στο πεντηκοστό δευτερόλεπτο του βίντεο τη στιγμή που η γέφυρα καταρρέει και οι κάτοικοι ξεσπούν σε επιφωνήματα λύπης και οργής ενώ κάποιοι αντιδρούν βλασφημώντας.

Η γέφυρα του Κερίτη, που έστεκε στο σημείο για πάνω από 100 χρόνια και ήταν ένα μέρος της ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

Από νωρίς το πρωί, στη γέφυρα είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποσκαφεί το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτοκίνητα κινούνταν προς τη γέφυρα, ευτυχώς όμως, τα συνεργεία που βρίσκονταν εκεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα υποχρέωσαν σε αναστροφή, δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση της γέφυρας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.

Παράλληλα με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα της σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής από και προς τα Χανιά γίνεται πλέον πολύ εντονότερο.
Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, στη γέφυρα που συνδέει τις Βουκολιές με το Νιο Χωριό ο ποταμός κατέβασε εκατομμύρια κυβικά νερού, παρέσυρε το οδόστρωμα, τα τοιχία και τις εξέδρες.