Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 13:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των σκαφών στην Αίγινα






Συγκλονίζουν οι εικόνες από το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο έχουν καταγραφεί τα πρώτα λεπτά μετά τον εμβολισμό του τουριστικού σκάφους από το ταχύπλοο στο στενό της Μονής, το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 φαίνονται άνθρωποι να είναι μέσα στη θάλασσα και να προσπαθούν να σωθούν με όποιο τρόπο μπορούν.

Άλλοι έχουν πλησιάσει ένα άλλο μικρό σκάφος και προσπαθούν να ανέβουν πάνω σε αυτό.

Άλλοι κρατιούνται από κάποιο απο τα συντρίμμια του τουριστικού σκάφους προσπαθώντας να μείνουν στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλοι προσπαθούν να πιάσουν ένα από τα σωσίβια που πετάνε από άλλα σκάφη.

Την ίδια ώρα στην επιφάνεια του νερού βρίσκονται συντρίμμια από το τουριστικό σκάφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύθηκε από το ταχύπλοο με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 17 να τραυματιστούν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Την ίδια ώρα, άλλη μια μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από μια επιβάτη που έζησε τον εφιάλτη στην Αίγινα. Η γυναίκα που βρισκόταν στο πλοιάριο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πέρδικα-Μονή και χτυπήθηκε από ταχύπλοο περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα σε τρία λεπτά αφότου ξεκίνησε η λάντζα από την Πέρδικα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της τυχερό που βγήκε ζωντανή από τη θάλασσα και κατηγορεί τον 77χρονο οδηγό του ταχύπλοου ότι δεν βοήθησε κανέναν από τους επιβαίνοντες στη λάντζα μετά τη σύγκρουση. «Δεν βοήθησαν κανέναν. Δεν μάζεψαν κανέναν και δεν πέταξαν κανένα σωσίβιο» λέει η μάρτυρας, αναφέροντας ότι όλοι βρίσκονταν στο νερό μαζί με τα συντρίμμια του πλοιαρίου αβοήθητοι.

«Την προηγούμενη ημέρα σχολιάζαμε με τον αδελφό μου ότι το ίδιο σκάφος έκανε στο ίδιο σημείο όπως κάνει ένα αμάξι όταν τραβάει χειρόφρενο, και μάλιστα κοντά στο λιμάνι» αναφέρει η γυναίκα.