Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:57
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του Σέρβου με τα 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα






Η σύλληψή του στις αρχές Δεκεμβρίου αποτέλεσε «χτύπημα» για τα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης. Τώρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.

Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν στη Βάρκιζα τον 33χρονο Σερβοκροάτη Μάρτιν που είχε πλημμυρίσει τα αθηναϊκά σαλόνια με πανάκριβη κοκαΐνη. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Μάρτιν -που πιάστηκε να έχει 135 κιλά κοκαΐνη στο πολυτελές διαμέρισμα όπου διέμενε στη Βάρκιζα- να έχει διασυνδέσεις με το κύκλωμα που στο πελατολόγιό του φιγουράρουν πολλοί επώνυμοι.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 ο Μάρτιν βρίσκεται σε μαγαζί της Βάρκιζας για να πάρει κάτι. Ο 33χρονος, όπως βλέπετε στο βίντεο-ντοκουμέντο, βγαίνει από το μαγαζί και πηγαίνει στο ψυγείο για να πάρει κάποιο αναψυκτικό. Κοιτάει πίσω του και βλέπει έναν γεροδεμένο άντρα, αλλά δεν δίνει σημασία

Αυτός ο γεροδεμένος άντρας όμως είναι αστυνομικός. Με γρήγορες κινήσεις τον «αγκαλιάζει» από πίσω, του σηκώνει τα χέρια ώστε να μην αντισταθεί και τον ρίχνει στο έδαφος. Αμέσως μετά, άλλοι αστυνομικοί πλησιάζουν και τον ελέγχουν για να δουν αν κουβαλάει όπλο.

Κάποιοι πολίτες πλησιάζουν να δουν τι συμβαίνει, ενώ ο Σέρβος κάνει τον ανήξερο και ρωτάει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τον κόσμο και εξηγούν στον Σέρβο ότι έχει συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι η Δίωξη Ναρκωτικών, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, είχε εντοπίσει στο πολυτελές διαμέρισμά του επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 135 κιλά κοκαΐνης και ένα χρηματικό ποσό που έφτανε τα 12.000 ευρώ.

Μάλιστα, η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκονται και γνωστά ονόματα της Αθήνας.

Ο Μάρτιν βρισκόταν λίγο καιρό στην Ελλάδα πριν από τη σύλληψή του. Έκανε πολύ ακριβή ζωή και κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο.

H πολυκατοικία όπου διέμενε ο Μάρτιν:

Όπως είχε αποκαλύψει, μάλιστα, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν στο πολυτελές Volvo του Μάρτιν ειδική κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος.

Η κρύπτη άνοιγε με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού πρώτα ο οδηγός του αυτοκινήτου -και προφανώς γνώστης της ειδικής λειτουργίας- πραγματοποιούσε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει.

Όπως αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, ο «βαρόνος» της κόκας έστριβε τέρμα αριστερά το τιμόνι και άνοιγε το παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα αυτόματα να εμφανίζεται κρυφός μοχλός κάτω από το ταμπλό. Τραβώντας το μοχλό έπεφταν τα πίσω καθίσματα και υψωνόταν, ανοίγοντας σταδιακά, η κρύπτη χωρητικότητας 50 έως και 60 κιλών κοκαΐνης.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κρύπτη είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσουν το μηχανισμό για την μεταφορά κοκαΐνης, χωρίς οι Αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι σε θέση να ανακαλύψουν το φορτίο.

Πηγή:  iefimerida.gr