Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 08:52
Κόσμος

Βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Ινδία






Τη στιγμή της κατάρρευσης ανισόπεδης οδογέφυρας κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας το πρωί της Πέμπτης κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται αυτοκίνητα να κινούνται στο δρόμο κάτω από τη γέφυρα όταν ξαφνικά αυτή καταρρέει συντρίβοντας όσα οχήματα βρίσκονταν από κάτω της.


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ο αριθμος των νεκρών ανέρχεται σε 22 ενώ 75 είναι οι τραυματίες. Ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων κάτω από τους τόνους τσιμέντου.

Κανείς δεν είναι πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση διάσωσης ή πόσα είναι τα θύματα ομολόγησε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ινδίας «γιατί μιλάμε για κατάρρευση γέφυρας και όχι κτηρίου».

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας που κατασκεύασε την μήκους 2χλμ. γέφυρας ωστόσο δεν βλέπουν καμία ευθύνη τους για όσα συνέβησαν την Πέμπτη υποστηρίζοντας αντίθετα ότι ήταν… «Θέλημα Θεού».

«Δεν πρόκειται παρά “Θέλημα Θεού”. Μέχρι στιγμής σε 27 χρόνια έχουμε χτίσει μεγάλο αριθμό γεφυρών… ποτέ άλλοτε δεν συνέβη κάτι παρόμοιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στους δημοσιογράφους.