Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:08
Κόσμος

Βίντεο από το σεισμό στην Ταϊβάν – 6 νεκροί στα 6,4 Ρίχτερ






Σε 6 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή), σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρμόδιων υπηρεσιών που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Chinese CTI News TV.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, οι άνθρωποι που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά τον σεισμό ανήλθαν σε 378.

Μέχρι στιγμής πάνω από 220 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τον ισχυρό αυτόν σεισμό στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, ο οποίος προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονταν σήμερα το πρωί στα ερείπια πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην πόλη αυτή εξαιτίας του σεισμού, ενώ συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπιά της.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο κτίριο αυτό ζούσαν πάνω από 200 άνθρωποι, ενώ ο δήμαρχος της Ταϊνάν διευκρίνισε πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν 221.
Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.