Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:25
Τοπικά

Αύριο βγαίνουν στον δρόμο αγρότες απο τον Αλμυρό και το Βελεστίνο






Την κάθοδό τους στον δρόμο προγραμματίζουν για αύριο οι αγρότες του Αλμυρού , του Βελεστίνου και των γύρω περιοχών. Σίγουρα θα σημάνει πολλά για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο Μαγνησίας.
Στόχος των αγροτών είναι να λάβουν μέρος δυναμικά στον αγώνα που ξεκίνησε, και αυτό προκύπτει από τη μαζικότητα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Η προσυγκέντρωση που αποφασίστηκε θα γίνει αύριο Τρίτη στα Πλατάνια του Αλμυρού, στις 11 το πρωί. Θα αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων των αγροτών, που με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα σε πρώτη φάση θα παραταχθούν στο δρόμο για να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το τι θα πράξουν συνάδελφοί τους από τα Φάρσαλα με τους οποίους είναι σε καθημερινή επικοινωνία. Πέρυσι είχαν συγκροτήσει ένα πολύ δυναμικό μπλόκο στις Μικροθήβες. Για αύριο προγραμματίζεται η συγκέντρωση και των αγροτών στο Στεφανοβίκειο με παραγωγούς από τη γύρω περιοχή προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις τους. Στην πλατεία του Στεφανοβικείου αγρότες έχουν ήδη παρατάξει περίπου 20 τρακτέρ και έπεται συνέχεια.Ο στόχος είναι να ανηφορίσουν στην εθνική οδό στο ύψος της Χλόης, όπως έχει προαναγγελθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.
Στο Αερινό το μπλόκο ενισχύεται. Οι αγρότες θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 25 περίπου τρακτέρ βρίσικονται κάτω από την αερογέφυρα του δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σε επικοινωνία με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα εξεταστούν όλοι οι παράμετροι και εάν κρίνεται σκόπιμη μία άνοδος στην εθνική οδό ή όχι.