Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:03
Τοπικά

Αχ. Μπέος: Τεράστιο βήμα για την πλήρη δικαίωσή μου – Ζήτησε και πήρε εφέσιμη ποινή για πλημμελήματα






Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κατά συγχώνευση (30, 24 και 12 μηνών) για τα τρία πλημμελήματα που κρίθηκε ένοχος επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στο Δήμαρχο Βόλου, που φυσικά έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Ο ίδιος ο κ,  Μπέος, που ζήτησε να του επιβληθεί εφέσιμη ποινή και που αθωώθηκε από κατηγορίες για δύο άλλες κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις και τέσσερα άλλα πλημμελήματα, με δήλωσή του κάνει λόγο για ένα τεράστιο βήμα προς τη δικαίωσή του και δηλώνει σίγουρος ότι σε δεύτερο βαθμό και οι ποινές αυτές θα καταπέσουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος δήλωσε:

Σήμερα έγινε ένα τεράστιο βήμα για τη δικαίωσή  μου, που την περίμενα τόσα χρόνια. Η σημερινή δικαστική απόφαση αποδεικνύει πλήρως την αδικία που βίωσα, εγώ και η οικογένειά μου, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στην παρούσα φάση δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερα.

Όμως δηλώνω με σιγουριά ότι είναι απλώς θέμα χρόνου η ολοκληρωτική μου αθώωση και ο κόσμος του Βόλου πρέπει να είναι υπερήφανος για το Δήμαρχό του, που σύντομα επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο του Βόλου, σε συνέντευξη Τύπου θα μιλήσω αναλυτικά για όλα αυτά για να ενημερωθούν οι πολίτες, που τόσο σέβομαι και εκτιμώ, με κάθε λεπτομέρεια για όλες τις εξελίξεις.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για όσους, ευτυχώς, πάντως, λίγους, είχαν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για μια πολιτική καριέρα στην καταδίκη ενός αθώου ανθρώπου, δείχνοντας πόσο φθηνοί και λίγοι είναι. Λυπάμαι που τους στενοχώρησα, αλλά τους έχω εξασφαλίσει μπόλικο ξύδι για να συνέλθουν…

Όπως αναφέραμε και σε άλλα ρεπορτάζ η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή του κ. Μπέου στο αξίωμα του Δημάρχου Βόλου, από το οποίο είχε τεθεί μέ μια αντισυνταγματική – φωτογραφική διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, σε προσωρινή αργία, και πλέον είναι θέμα ημερών για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών