Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:37
Τοπικά

Αχ. Μπέος προς Αγοραστό: Καλή η φιλία μας, αλλά ο Βόλος είναι πάνω απ’ όλα






Μήνυμα προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι  «ο Βόλος είναι πάνω απ όλα» έστειλε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή του Δημ. Μαρέδη στον Astra, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, για το θέμα της ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Βόλου και την απόρριψη από την επιτροπή της Περιφέρειας της χρηματοδότησης για τον τηλε-έλεγχο του δικτύου, που καθιστά το έργο «ανάπηρο»

Όπως σημείωσε ο κ. Αχιλλέας Μπέος «Γυρίζοντας από το Ροστώβ πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί, σε ότι αφορά τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, για μια περίεργη αντιμετώπιση προς τον εκτελούντα χρέη δημάρχου κ. Θάνο Θεοδώρου. Θα ήθελα να του στείλω ένα μήνυμα του κ. Αγοραστού ότι τόσο εγώ, όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή είμαστε πολύ φιλικοί απέναντί του. Να ηρεμήσει, γιατί η σημερινή δημοτική αρχή ούτε συμψηφισμούς δέχεται, ούτε εκβιάζεται. Ότι ανήκει στον Βόλο θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Ταρζανιές να κάνει αλλού. Εμείς ήμασταν φίλοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι και θα υπάρχει μια αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν το επιθυμεί, τότε εδώ είμαστε. Όμως, αν νομίζει ότι ο Βόλος είναι Λιβάδι ή Βερδικούσα, κάνει μεγάλο λάθος».

Περιγράφοντας την αιτία της κόντρας ο Αχ.Μπέος τόνισε πως «όταν προκηρύχθηκε αυτό το σημαντικό έργο που αφορά στην ποιότητα του νερού. Με προϋπολογισμό περίπου 17-19 εκ. στο σύνολο της Θεσσαλίας. Δεν μπήκαν μέσα η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα γιατί δεν είχαν ανάγκη. Μπήκαμε εμείς γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Αυτή η ζωνοποίηση, έχει βασική προϋπόθεση να έχει ηλεκτρονικό τηλε-έλεγχο. Αν κάπου υπάρχει μια διαρροή ή σπάσει ή γίνει ζημιά, αμέσως σε ειδοποιεί που βρίσκεται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διαχειριστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξαίρεσαν το σύστημα τηλε-ελέγχου από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Το έργο θέλουμε να γίνει ολοκληρωμένο ή δεν θα γίνει καθόλου.

Ο κ. Αγοραστός έβγαλε το σύστημα με κόστος 1.7 εκ. ευρώ για να εντάξει κάποιο άλλο χωριουδάκι. Για το θέμα υποβλήθηκε ένσταση από την πλευρά του Δήμου Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός θίχτηκε από αυτή την ένσταση και πήρε τον κ. Θεοδώρου και είχαν έναν «διάλογο».

Θα πω λοιπόν στον κ. Αγοραστό που τον σέβομαι και τον εκτιμώ, να χαμηλώσει τους τόνους, γιατί δεν είναι δικός του ο λογαριασμός της τραπέζης. Διαχειριστής είναι, αυτά τα χρήματα είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δήμος Βόλου τα χρειάζεται. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό το έργο. Ταρζανιές στο Λιβάδι και στη Βερδικούσα. Εδώ είναι Βόλος! Πάνω από το Βόλο, η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν βάζει κανέναν. Πολιτικές σκοπιμότητες και συμψηφισμούς δεν κάνουμε. Το έργο αυτό θα γίνει είτε θέλει είτε δεν θέλει. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό το πράγμα. Δεσμεύτηκε εξάλλου, είναι εκτεθειμένος. Αυτό δεν αφορά κάτι προσωπικό. Αφορά την πόλη μας. Και στην πόλη μας επάνω για το συμφέρον της πόλης μας, θα κοντραριστούμε. Όπως υπάρχουν και άλλα έργα και άλλα ανοίγματα. Όταν θα έρθει η ώρα, από αυτόν εξαρτάται, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δώσουμε λύσεις. Έχουμε καλές σχέσεις, να συνεχίσει η συνεργασία, αλλά ο Βόλος είναι πάνω απ’ όλα. Προσωπικές ιδιοτέλειες να τις αφήσει στην άκρη» κατέληξε ο κ. Μπέος.