Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:17
Τοπικά

Αχ. Μπέος: Ο Βόλος δέχεται επίθεση – Κίνδυνος πτώχευσης της ΔΕΥΑΜΒ από ΕΡΓΗΛ






Ενωτικό κάλεσμα του Δημάρχου, που ζήτησε συστράτευση όλης της πόλης για να αντιμετωπιστούν οι παράνομες απαιτήσεις των εργολάβων – Δεν παραδίδουμε τα όπλα, προειδοποίησε – Παραπλανήθηκαν οι δικαστές στην απόφασή τους επειδή τους απέκρυψαν σημαντικά στοιχεία για το έργο

Με την φράση “Αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω γιατί ο Βόλος πολύ σύντομα θα δεχθεί μία επίθεση” ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.
Ο κ. Μπέος προέβλεψε ότι η ΕΡΓΗΛ στις επόμενες 20 ημέρες πρόκειται να προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα και να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, και υπογράμμισε πως η Δημοτική Επιχείρηση απειλείται με πτώχευση αν ευοδωθούν τα σχέδια των εργολάβων. Η εταιρεία διεκδικεί 11.000.000 ευρώ από έργο που υποτίθεται ότι εκτέλεσε, αλλά αμφισβητείται έντονα με βάση και το πόρισμα έρευνας του Τεχνικού Επιμελητηρίου που διαπίστωσε ότι εργασίες που η εταιρεία υποστηρίζει ότι εκτέλεσε δεν έγιναν!

Ο κ. Μπέος δεν προέβη σε περισσότερες αποκαλύψεις διότι είναι θέματα που χειρίζεται το νομικό τμήμα της ΔΕΥΑΜΒ. Τόνισε ωστόσο ότι εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη και τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει τα νομικά μέσα να αντικρούσει όποια προσπάθεια γίνει από την ΕΡΓΗΛ κατά της Επιχείρησης, ώστε να αποσοβηθεί οποιοδήποτε κίνδυνος κατάσχεσης των λογαριασμών.

“Τίθεται ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την πόλη. Αφορά σε όλους τους πολίτες. Οι πολιτικοί απατεώνες να αφήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συστρατευθούμε όλοι μαζί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σε μία προσπάθεια των σκληρών εργολάβων και των ξένων συμφερόντων που κάποιοι σε αυτή την πόλη τα υπηρέτησαν.
Το πρόβλημα αγγίζει όλους μας.  Πρόκειται για εγκληματικούς χειρισμούς υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων που μας έφεραν σε αυτή τη θέση!
Ανέλαβα εγώ την πρωτοβουλία, γιατί είμαι αυτός που το ξεκίνησε αυτό από το 2014 και γνωρίζω την υπόθεση. Η Δημοτική αρχή θα ενημερώσει τους επικεφαλής στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Χρειαζόμαστε κοινή γραμμή” υπογράμμισε ο κ. Μπέος.
“Δε νομίζω να υπάρξει δικαστής που θα επιτρέψει στην «καμόρα» να βάλει χέρι στα ταμεία της επιχείρησης.” συνέχισε ο κ. Μπέος τονίζοντας: “Τα λαμόγια εκμεταλλευτήκαν έναν ευεργετικό νόμο που ψήφισαν οι πολιτικοί απατεώνες, υπέρ των εργολάβων και όχι υπέρ μίας πόλης και του δημοσίου συμφέροντος. Τα νομικά μας όπλα δεν πρέπει να τα βγάλουμε στον αέρα. Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στη Δημοτική αρχή. Εμείς προσπαθήσαμε, δεν σταματήσαμε την προσπάθεια. Ελπίζω να αποτρέψουμε αυτή την επίθεση.”

Εκτιμώ ότι δεν παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία κι επίσης έγιναν τρομερές εγκληματικές παραλείψεις και βγήκαν οι αποφάσεις που βγήκαν τόσο στο Πρωτοδικείο Βόλου όσο και στο Εφετείο Λάρισας. Θα κοιτάξουμε να αποτρέψουμε αυτή την επίθεση. Υπάρχει αγωγή κατατεθειμένη από τη ΔΕΥΑΜΒ από αυτή τη δημοτική αρχή. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας”, εξήγησε.

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για το πότε θα γίνει η “επίθεση” και απάντησε: “Μπορεί να γίνει και αύριο αυτή η ενέργεια, αλλά περιμένουμε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το αργότερο να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της κατάσχεσης.” O κ. Μπέος δήλωσε μάλιστα οτι η εκτίμησή του είναι οτι οι δικαστές έχουν παραπλανηθεί.

Ο κ. Μπέος, επεσήμανε την σοβαρότητα του θέματος και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει για την λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος είδε τελευταία τρεις φορές στον Βόλο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΗΛ, την πρώτη φορά στα Δικαστήρια, τη δεύτερη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Τρίτη σε πολιτικό γραφείο, στον οποίο –όπως είπε- διεμήνυσε ότι η ΕΡΓΗΛ «δεν θα πάρει τίποτα από την ΔΕΥΑΜΒ».

O Δήμαρχος Βόλου απέκλεισε την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, καθώς χαρακτήρισε τους “προηγούμενους καλλιτέχνες” σημειώνοντας : “ήταν σκοτεινή η πόλη, τους έκρινε η πόλη, τους έστειλε σπίτι τους μια για πάντα”.