Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:05
Τοπικά

Αχ. Μπέος: Οι πολιτικοί απατεώνες που έχασαν τα προνόμιά τους στοχεύουν στην ηθική και κοινωνική εξόντωσή μου – Αρθρο στην εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ






Την πλειοψηφούσα στην κοινωνία άποψη ότι τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Βόλο αποτελούν στοιχεία ενός συνολικού σχεδιασμού από κομματικά και οικονομικά κέντρα προκειμένου να πληγεί ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και να δημιουργηθεί ένα δηλητηριώδες κλίμα που ενδεχομένως θα επηρεάσει αρνητικά την αναμενόμενη δικαστική απόφαση, που εκκρεμεί, για τη γνωστή του περιπέτεια, διατυπώνει και ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος με ένα αναλυτικό και απόλυτα τεκμηριωμένο άρθρο του στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρονται τα εξής:

Ενας ορυμαγδός άναρθρων κραυγών, αστήρικτων κατηγοριών και αστείων καταγγελιών, που όμως κατάλληλα επενδεδυμένες με τη δήθεν ευαισθησία, αγωνία και ανησυχία των γνωστών ομάδων πίεσης και κρούσης, με τα επίσης γνωστά, πια σε όλους, συμφέροντα και τις συγκεκριμένους στοχεύσεις, που εσχάτως κινούνται σαν να τις καθοδηγεί και να τις συντονίζει ένα αόρατο χέρι, συνέθεσαν τις τελευταίες ημέρες ένα ζοφερό πολιτικό σκηνικό που εύλογα προκάλεσε σύγχυση στην τοπική μας κοινωνία.

Αναμφίβολα είναι, μοναδικό ίσως, όπλο των μειοψηφιών ο θόρυβος, προκειμένου να διεκδικήσουν εκείνα που νομίζουν ότι τους ανήκουν, έστω και σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως αδιαμφισβήτητο είναι ότι αυτή την έφεση πάντα, ή σχεδόν πάντα, εκμεταλλεύονται πρόσωπα ή άλλες ομάδες, με αδιαφανή και ύποπτα κίνητρα, που μόνο στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος δεν στοχεύουν.

Ζητώντας εκ προοιμίου συγγνώμη για τον προσωπικό τόνο του άρθρου μου, σημειώνω ότι υπήρξα και πάλι κύριος, αν όχι αποκλειστικός, στόχος αυτής της θορυβώδους, και καλά συντονισμένης, επιχείρησης, και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που και ο πιο αφελής ή καλοπροαίρετος πολίτης δεν θα μπορούσε να παραβλέψει. Δηλαδή μόλις λίγες ημέρες πριν από την εισαγγελική πρόταση και λίγες εβδομάδες από την έκδοση της απόφασης επί της δικαστικής περιπέτειας που χρόνια τώρα με δοκιμάζει, σε όλα επίπεδα της ζωής μου.

Ετσι ξεδιπλώθηκε μια επίθεση στο πρόσωπό μου, από πολλές πλευρές, που ομολογουμένως εντυπωσιάζει για δύο κυρίως στοιχεία της: Το ένα είναι η ένταση και η έκταση της και το άλλο η χυδαιότητα και το μίσος που αποπνέει.

Ετσι με τρόπο χοντροκομμένο και άγαρμπο, πάντως, επιχειρήθηκαν να αναδειχθούν σε κορυφαία, μέσω ενός γνωστού διαπλεκομένου συστήματος παραπληροφόρησης,  ζητήματα, που εμφανίζονται ν’ αφορούν ακόμα και αυτή την ύπαρξη της… Δημοκρατίας (!), όπως:

  • η επιλογή μου να στηρίξω μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα, που πλέον δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και που καθημερινά καταθέτει έντονα δείγματα ποδοσφαιρικής και οικονομικής υγείας σε ευθεία αντίθεση με τις γνωστές, πια, άρρωστες καταστάσεις άλλων ομάδων
  • η προσωπική μου αντιπαράθεση, όσο σκληρή κι αν ήταν, με ένα παράγοντα που έβλαψε όχι μόνο εμένα προσωπικά, αλλά το σύνολο του ποδοσφαίρου στην πόλη μας
  • και η αδιαπραγμάτευτη απόφαση της δημοτικής παράταξης που ηγούμαι και η οποία διοικεί, με εντολή της πλειοψηφίας του λαού του Βόλου, το Δήμο, να υλοποιήσει το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της σε κορυφαίους τομείς όπως το κυκλοφοριακό ή η διαχείριση των απορριμμάτων

Ετσι ξαφνικά σε αυτή την πόλη άρχισαν να μιλούν για Δημοκρατία, για ήθος, για αξιοπρέπεια και ευπρέπεια «ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά, ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά» όπως τραγούδησε ο αξεπέραστος Διονύσης Σαββόπουλος. Και προκαλεί οργή και δίκαιη αγανάκτηση το γεγονός όχι ότι μιλούν για όλα αυτά ασήμαντοι και άσχετοι ή αφελείς και αιθεροβάμονες, που, πάντως, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά ότι κραυγάζουν και πρωτοστατούν πρόσωπα είτε του προσκηνίου είτε του παρασκηνίου που έχουν τεράστιο μέρος ευθύνης για την κατάντια που οδήγησε τη χώρα μας, και μαζί την πόλη μας, το βρόμικο, σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησαν πιστά, οι περισσότεροι μάλιστα όχι χωρίς ανταλλάγματα. Το αντίθετο μάλιστα.

Παραβλέπουν συνειδητά, γιατί έτσι τους βολεύει, αδιάψευστα γεγονότα και καταστάσεις που δεν χωρούν διάψευσης. Όπως ότι ο Αχιλλέας Μπέος επιλέχθηκε από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που είχαν μπροστά τους όλα τα δεδομένα, την πλήρη αλήθεια για να κρίνουν. Και αυτόν και εκείνους. Και έκριναν με τρόπο που δεν τολμά να αμφισβητήσει ούτε ο γνωστός Αρχιερέας της σε βάρος μου ανήθικης και άνανδρης επίθεσης, ακριβώς για να ξεβρομίσει το πολιτικό σύστημα, να μπουν στο περιθώριο τα διάφορα συμφέροντα που απομυζούσαν κάθε ικμάδα της τοπικής μας κοινωνίας και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητα μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πόλης, όπου το κοινό συμφέρον, το Δίκαιο, η ισονομία και η δημοκρατική λειτουργία είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Και όμως. Ακόμα και σήμερα, όταν η πόλη μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο, όταν οι παραγωγικές της δυνάμεις (εμπορικός και επαγγελματικός τομέας, ξενοδόχοι κλπ) ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, συνομολογούν ότι έχει γίνει ένα σημαντικό έργο και στον τομέα της προβολής και του τουρισμού, που αποτελεί ευεργετική τόνωση της οικονομίας, όταν η πόλη αποτελεί υπόδειγμα και πρότυπο λειτουργίας που αντιγράφουν πολλές άλλες ανά τη χώρα, οι πρωταίτιοι και οπαδοί του δεσποτικού, αυταρχικού καθεστώτος που για δεκαετίες ταλάνιζε την κοινωνία εξεγείρονται, εν ονόματι δήθεν της Δημοκρατίας, στην ουσία της οποίας ουδέποτε πίστεψαν, όπως τα ίδια τα έργα και οι επιδιώξεις τους μαρτυρούν.

Υπερασπίζονται δήθεν τη Δημοκρατία, την ίδια στιγμή που αμφισβητούν ευθέως θεμελιώδεις αρχές της, όπως:

  • Το δικαίωμα της πλειοψηφίας να κυβερνά, να αποφασίζει και να υλοποιεί,  με τις μειοψηφίες να έχουν το ρόλο του ελέγχου και όχι βέβαια της συνδιοίκησης
  • Καταπατούν το Δίκαιο και τη διάκριση των εξουσιών. Αμφισβητούν το τεκμήριο της αθωότητας, επιχειρώντας να προκαταλάβουν δικαστικές αποφάσεις. Νομοθετούν αυθαίρετα, αυστηροποιώντας εκ των υστέρων πειθαρχικές ποινές για «αδικήματα» που υποτίθεται ότι τελέστηκαν χρονικά πριν πάντως την «ετυμηγορία» τους, και πριν καν κριθούν ενώπιον του φυσικού Δικαστή.
  • Εκδίδουν, μέσω μια αντιδημοκρατικής διαδικασίας, με διορισμένους υπαλλήλους, αναιτιολόγητες και νομικά ανυπόστατες  αποφάσεις, με τις οποίες ακυρώνουν αποφάσεις του ανώτατου, δημοκρατικά εκλεγμένοι, πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εξυπηρετήσουν ποικιλώνυμα συμφέροντα επωνύμων προνομιούχων (από ιδιωτικά παρκινγκ μέχρι προσωπικές αυλές) σε βάρος των κορόιδων, όπως αξιολογούν την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.
  • Αμφισβητούν ετσιθελικά το δικαίωμα του κάθε πολίτη στο επιχειρείν και ανάλογα με τα μικροσυμφέροντα και τις επιθυμίες τους όποιος θέλει να επενδύσει στην πόλη, ακόμα και στην περίπτωση του αθλητισμού, όμως με τον «Βόλος» ΝΠΣ, θα πρέπει μαζί με το ΑΦΜ να πάρει και την έγγραφη συναίνεση – άδεια από τον κάθε αποτυχημένο παραγοντίσκο, που χρησιμοποιεί ιστορίες και εμβλήματα ομάδων είτε για να βγει από την κοινωνική ανυπαρξία, είτε για να βιοπορίζεται σε βάρος του συνόλου.
  • Συντηρούν ένα γιγαντιαίο προπαγανδιστικό  τέρας παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των πολιτών, με τη συμμετοχή ηθικά διάτρητων και ποικιλότροπα χρεοκοπημένων, εκδοτών και δημοσιογράφων, που με απειλές, εκβιασμούς και συκοφαντίες, διαστρεβλώνουν βάναυσα την αλήθεια και δηλητηριάζουν την κοινωνία εθίζοντας την στο ψεύδος και στην ανοχή υποτίμησης των μελών της.

Δεκάδες, πραγματικά, τα παραδείγματα περιορίζομαι στην αναφορά των πλέον χαρακτηριστικών που συνιστούν αυταπόδεικτη επιβεβαίωση  των όσων δημόσια καταθέτω.

Η κοινωνία του Βόλου σήμερα βιώνει την εξέλιξη μιας φριχτής και απάνθρωπης επιχείρησης, καλά σχεδιασμένης και οργανωμένης, που στοχεύει στην ηθική και κοινωνική μου εξόντωση, μέσω του επηρεασμού της Δικαιοσύνης και της έκδοσης μιας αρνητικής σε βάρος μου απόφασης, υπό την επήρεια του κλίματος αυτού. Και βέβαια μαζί μου στο κάδρο των στόχων τους, είναι όλοι οι πολίτες, όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, που αμφισβήτησαν μαχητικά και αποτελεσματικά και πέτυχαν το Μάιο του 2014 την ανατροπή ενός φεουδαρχικού τύπου καθεστώτος, όπου 200 οικογένειες απολάμβαναν τα προνόμια της εξουσίας που προνομιακά και αποκλειστικά ασκούσαν. Επί δεκαετίες ο Βόλος τελούσε υπό την εξουσία συγκεκριμένων ανθρώπων, που με κρυψίνοια και μυστικοπάθεια, και προκλητική υστεροβουλία, διαχειρίζονταν τα πάντα στην πόλη, χωρίς να λογοδοτούν, σαν να ήταν το προσωπικό τους μαγαζί.

Η στέρηση αυτή των προνομίων τους, η ανάδειξη στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο νέων ανθρώπων, νέων δυνάμεων, που παρά τη λυσσαλέα αντίδρασή τους θα συνεχιστεί, τους οδηγεί στη φασιστικής έμπνευσης και εγκληματικού χαρακτήρα εκτέλεση της εναντίον μου επίθεσης. Ευτυχώς όχι για μένα, αλλά για την ίδια την κοινωνία, η υλοποίηση της επίθεσης ανατέθηκε σε πρόσωπα γνωστά, για την ανικανότητα, την αναξιοπρέπεια και την έφεσή της στην…επαιτεία που τα χαρακτηρίζει και που τα έχουν καταστήσει, εδώ και καιρό, αποσυνάγωγα. Και μοιραία θα αποτύχει.

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου συνεχίζουμε την μάχη μας ανεπηρέαστοι, αποφασισμένοι, με ενθουσιασμό και θέληση να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη, να την επαναφέρουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ευκαιριών για τα παιδιά μας. και όλα αυτά πάντα στο βαθμό που μας επιτρέπεται από τις αρμοδιότητές μας και την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Όσο κι αν αντιδρούν η ζωή προχωρά και μαζί της η πόλη μας. Ας θυμηθούμε τι ανάλογα έπραξαν στις ρυθμίσεις και την ανάπλαση της Ιάσονος και της Δημητριάδος. Τι κάνουν σήμερα με τους κυκλικούς κόμβους. Με τα απορρίμματα και την αποχέτευση (Αστέρια), με την ορθολογική διαχείριση του νερού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με την παρέμβαση στην Καραμπατζάκη, που κόβει επί δεκαετίες την πόλη στη μέση, και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση

Φιλοδοξία μας ήταν είναι και παραμένει, σε πλήρη αντίθεση με αυτούς που διαδεχθήκαμε στη διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων και όχι στον εξουσιασμό και στη δυνάστευση των πολιτών, να ΜΗΝ ισχύσει η περίφημη ατάκα του ΑΡΚΑ, όπως ίσχυε πριν από μας, και σύμφωνα με την οποία, ελαφρώς παραφρασμένη, «αν θες να φτιάξεις τη ζωή σου σε αυτή την πόλη, πρέπει να φτιάξεις τις βαλίτσες σου»!

Ο αγώνας παρά τις διώξεις, ακόμη και από αυτούς που αυτοαποκαλούνται Αριστεροί, και που υποτίθεται ότι γνωρίζουν από διώξεις συνεχίζεται. Εκείνο πάντως που τα ξεπερνά όλα είναι η φωνούλα αγωνίας που εξέβαλε ζητώντας Δικαιοσύνη και προστασία του κράτους Δικαίου ο πρώην Νομάρχης, που επισήμως καταγγέλθηκε ότι έδωσε έργο σε…νεκρό εργολάβο και σήμερα βρίσκεται, προφανώς ως επιβράβευση, στο ΔΣ του ΑΣΕΠ να επιλέγει τους αρίστους!

Αυτά πολεμήσαμε και πολεμούμε ανοιχτά. Αυτοί μας πολεμούν βρόμικα. Είναι πολύ απλό. Τι δεν καταλαβαίνετε; Την εντολή που μου δώσατε τον Μάιο του 2014 θα την τιμήσω και θα δεν θα σας προδώσω ποτέ. Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις, και με τη δική σας συνδρομή και τη βοήθεια του Θεού, θα επαναφέρουμε την αξιοκρατία σε αυτή την πόλη, που όλοι αγαπούμε. Ο Βόλος είναι υπόθεση όλων μας και όχι μιας χούφτας δήθεν αριστοκρατών και πορφυρογέννητων (που οι συμπολίτες μας χαρακτηρίζουν και κοπρίτες) και που προσπαθούν να φέρουν τη Δημοκρατία στα μέτρα τους, ακόμη και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη.