Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 19:46
Τοπικά

Αχ. Μπέος: Δεν με λύγισαν, είμαι εδώ με τον κόσμο που με αγαπάει






Την απόφασή του να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία του Βόλου στις εκλογές του 2019, αλλά και να δώσει την μάχη μέχρι τέλους για την πλήρη δικαίωσή του για το θέμα του koriopolis, που όπως αποδείχθηκε με την πρόσφατη δικαστική απόφαση, ότι ήταν μια σκευωρία σε βάρος του που στήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γερουλάνο και το σάπιο τους σύστημα, δημοσιοποίησε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σ εμια κατάμεστη και από πολίτες αίθουσα.

Ο κ. Μπέος, σε ό,τι αφορά το δικαστικό μέρος της υπόθεσής του, υπογράμμισε ότι κερδήθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο. Χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση «ανθρώπινο λάθος» αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ανώτατοι δικαστικοί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους τόσο για την πρότασή της εισαγγελέως όσο και για την απόφαση του δικαστηρίου. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Μπέος, αλλά σε δικαστές με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και δικαστική συνείδηση, ενώ αιτολογώντας τις θέσεις του για την «ανάγκη» να υπάρξει μια σε βάρος καταδίκη του για να μην εκτεθεί συνολικά το σύστημα για τους χειρισμούς που εξ αρχής έκανε, χρησιμοποίησε βίντεο με αποσπάσματα από τη Βουλή των Ελλήνων όπου Σαμαράς και Βενιζέλος κάνουν λόγο για «στημένους» μάρτυρες προκειμένου αυτοί να κατηγορηθούν στην υπόθεση της Novartis.

Ο Δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε «άψογη» την διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης κάνοντας λόγο για μια «δίκαια δίκη» που κράτησε «μέχρι λίγο πριν την έκδοση της απόφασης» εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του με αυτό τον τρόπο για την τελική απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε δυσαρέσκεια στους υψηλά ιστάμενους δικαστικούς, χωρίς ωστόσο να αποδείξει την βασιμότητα του ισχυρισμού του. «Η πρόταση εισαγγελέως εξέθεσε ανεπανόρθωτα και αναίρεσε διαδικασία προηγούμενων χρόνων. Να υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, δεν τηρήθηκε η δικονομική διαδικασία όπως αρμόζει σε ένα νομικό πολιτισμό. Και σύμφωνα με την απόφαση που αυτή δεν έχει ισχύ, διότι έχει ασκηθεί έφεση, προφυλακίστηκα με πλημμέλημα. Σύμφωνα με νομικό πολιτισμό σε ένα κράτος δικαίου, δεν προφυλακίζεσαι. Ως εκ τούτου αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην δικαστική τους συνείδηση», τόνισε.
Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι δεν πανηγυρίζει σε καμία περίπτωση για μια διαδικασία που διήρκεσε 16 μήνες και δεν αποδείχτηκε το παραμικρό και αισθάνεται μερικώς δικαιωμένος, ενώ πρόσθεσε ότι θα δει το σκεπτικό της απόφασης του εκτίμησε ότι θα είναι έωλο και διάτρητο. «Γιατί σε μια δημοκρατία και κράτος δικαίου δεν μπορείς όσο και να θέλεις να κηρύσσεις κάποιον ένοχο για δωροδοκία, χωρίς να ξέρεις ποιόν δωροδόκησε, πόσο, που και πότε. Εκτός αν θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι αόρατο, έναν αόρατο άνθρωπο», τόνισε.

Ας δώσουν τα ποινικά τους μητρώα στη δημοσιότητα

Αναφορικά με τον βρόμικο πόλεμο που συνεχίζει να του ασκείται από μικρή και συγκεκριμένη μερίδα του τοπικού Τύπου, ο κ, Μπέος κάλεσε τους εκδότες των Μέσων αυτών να δώσουν στη δημοσιότητα το ποινικό τους μητρώο για να ενημερωθούν οι πολίτες ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για ηθική και πολιτισμό και παριστάνουν τους προοδευτικούς. «Εγώ δεν έχω λευκό ποινικό μητρώο. Εχω τροχαίες παραβάσεις, αγορανομικές παραβάσεις, όχι όμως κακουργήματα, απατεωνιές και χρέη απέναντι στο δημόσιο», ανέφερε.

Όπως είπε προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί «ο μόνος κριτής για μένα είστε εσείς συμπολίτες μου. Ψηφίστηκα δημοκρατικά, ίσως ήταν μια συγκυρία που είχατε κουραστεί από την απάτη αυτών των ανθρώπων και την κοροϊδία και οδήγησαν πατρίδα στην εξαθλίωση. Είδατε κάτι διαφορετικό σε μένα. Στις ερχόμενες εκλογές, αν και κάνουν προσπάθεια να μην θέσω υποψηφιότητα, δεν ξέρουν ότι έχουμε δημοκρατία», τόνισε.
«Και το 2019 θα κριθώ γιατί είμαι ικανός και κρίθηκα ικανός να συνεχίσω και έτοιμος και παραγωγικός και ξέρω να διοικώ, ενώ έχω αλλάξει πόλη προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς, για έναν Βόλο που όλοι ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Αχ. Μέος καταχειροκροτούμενος.

Επισήμανε ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για τον έλεγχο που έγινε στα οικονομικά του για τα έτη 1999-2001 θα το πληρώσει (1.800.000) και μαζί “θα αποστείλει φιλάκια και μια μεγάλη φωτογραφία”.

Με αφορμή την επαναφορά του στα καθήκοντα του Δημάρχου ο κ. Μπέος και την επικείμενη συνεδρίαση της Τετάρτης για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, επιτέθηκε και κατά της επιτροπής αγώνα πολιτών, λέγοντας ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα μη νομιμότητας.

Για τη νέα ποδοσφαιρική ομάδα

Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι σέβεται την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης και ότι η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε δεν έχει να κάνει με κάποια αντιπαλότητα. “Αν ο κόσμος του Βόλου επιθυμεί να σταματήσει αυτή η μιζέρια στην πόλη και αν υπάρξει μια νέα κατάσταση που δημιουργεί και αθλητικό τουρισμό, θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την πόλη στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Κιι αυτό για να γίνει πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί.. Καταλαβαίνω τα 50 – 100 άτομα που αντιδρούν, γιατί αν δημιουργηθεί μια ομάδα που θα βγάζει υγεία δε θα έχουν λόγο ύπαρξης αυτοί. Αν δεν το επιθυμεί ο κόσμος τότε η ομάδα θα φύγει. Αλλά είναι κρίμα να τυραννιέται ο κόσμος με ανεπάγγελτους και κάποιους που έχουν την δυνατότητα να κρατούν μικρόφωνο και να παραπληροφορούν. Ο Βόλος θα ξαναπάει στην Ευρώπη με τη νέα ομάδα. Αλλιώς θα παραμείνουμε με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη”.