Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:27
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: Μου επέστρεψαν κομμάτι της ζωής μου – Δεν κρύβομαι ποτέ






Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που ήρε τους σε βάρος του περιοριστικούς όρους, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

“Το Συμβούλιο Εφετών, με μια γενναία και δίκαιη απόφαση, έκανε ομόφωνα δεκτή, κόντρα σε ένα πανίσχυρο σύστημα που με καταδιώκει, την αίτηση άρσης των σε βάρος μου περιοριστικών όρων.

Δικαιώνομαι στην κατ’ επανάληψη διατυπωμένη θέση μου ότι πράγματι υπάρχουν Δικαστές με ήθος, αξία και αξιοπρέπεια, που λειτουργούν με βάση τη δικαστική τους συνείδηση. Τους ευχαριστώ και πάλι γιατί μετά από μια πενταετία και πλέον μου επέστρεψαν ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

Για όλους αυτούς που βάσισαν την σε βάρος μου πολεμική με το αστήρικτο και δόλιο επιχείρημα ότι δήθεν είμαι ύποπτος φυγής, δηλώνω και τώρα ότι και στις 31 Οκτωβρίου θα είμαι παρών στο Δικαστήριο για να υπερασπιστώ την αθωότητά μου, και πάντα θα είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι κι αν χρειαστεί. Στη ζωή μου δεν έμαθα και δεν το έκανα ποτέ να κρύβομαι”.

Ασφαλιστικά και επιστροφή…

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, και μάλιστα ομόφωνη, έγινε δεκτή η αίτηση του αιρετού Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και αίρονται οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση, κλπ) , λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει με την γνωστή υπόθεση του «coriopolis».

Ετσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του και στα καθήκοντά του ως Δημάρχου Βόλου, όπου, όμως, όλα θα κριθούν από την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και που θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο.

Με αυτή ο Δήμαρχος Βόλου στρέφεται κατά της, κατά κοινή ομολογία, απαράδεκτης, αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής παρέμβασης της κυβέρνησης στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου με τη γνωστή «φωτογραφική» σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου τροπολογία, γνωστής και ως τροπολογία Πουλάκη , άλλαξε επί το δυσμενέστερο τους όρους που τίθεται σε αργία ένας Δήμαρχος, ακριβώς για να αποκλείσει την επάνοδο του Δημάρχου Βόλου.

Σύμφωνα δε με έγκυρους νομικούς κύκλους η κυβερνητική αυτή αυθαιρεσία πιθανότατα θα καταρρεύσει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.