Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:07
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: “Εκλαιγα σαν μικρό παιδί στη φυλακή”






Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος και αναφέρθηκε στην υπόθεση Koriopolis, στην οποία είναι κατηγορούμενος. Mίλησε για την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, όπως τόνισε, τον δικαιώνει, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στο τέλος θα δικαιωθεί και αποκάλυψε πως στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης ξέσπασε στα κλάματα από τη συγκίνηση. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εισαγγελική πρόταση: «Αν ακούσουν κάποιοι την πρόταση της εισαγγελέως πολλοί πρέπει να σταματήσουν να δημοσιογραφούν. Αυτό που είπε η εισαγγελέας είναι πως οι απομαγνητοφωνήσεις και οι κασέτες είναι άκυρες και παράνομες. Και ερωτώ. Ήμουν στη φυλακή 11,5 μήνες από παράνομες και άκυρες απομαγνητοφωνήσεις; Μου στέρησαν τα παιδιά μου, την περιουσία μου, το δημαρχιακό αξίωμα γι’ αυτό; Εγώ το φώναζα από την πρώτη στιγμή. Με ποιον τρόπο έγιναν οι απομαγνητοφωνήσεις; Ποιο φυσικό πρόσωπο τις έκανε; Με ποια δικαστική συνδρομή; 1,5 χρόνο μετά εμφανίστηκαν οι επίσημες απομαγνητοφωνήσεις με σφραγίδα και δικαστική συνδρομή, και βλέπεις τη διαφορά. Οι πρώτες κασέτες και απομαγνητοφωνήσεις έγιναν από τα τότε εργαλεία που υπηρέτησαν τη σαπίλα του συστήματος και για επικοινωνιακή πολιτική οδήγησαν ανθρώπους στη φυλακή. Πολλές φορές έχω μιλήσει απαξιωτικά για τη δικαιοσύνη. Όμως, πάντα πίστευα ότι υπάρχουν δικαστές με ήθος και ακεραιότητα που δεν δέχονται να γίνουν εργαλεία. Και χαίρομαι που η θέση μου αυτή δικαιώνεται. Ναι, λοιπόν, υπάρχουν δικαστές με ήθος και δικαστική συνείδηση».

Για το τι περιμένει από το δικαστήριο: «Το δικαστήριο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει. Θα αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως. Έχει αρκετό δρόμο ακόμη η υπόθεση».

Για το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνήσεων: «Να τις δούμε και να τις διαβάσουμε. Όπως και να έχει, είναι μια σημαντική εξέλιξη η σημερινή. Όμως, αυτό το φώναζα μέσω των δικηγόρων μου από την πρώτη μέρα και κανείς δεν με άκουσε. Προτίμησαν να με βάλουν φυλακή, με στοχοποίησαν. Έκλαιγα μέσα στη φυλακή σαν μικρό παιδί. Συγκινήθηκα. Μου στέρησαν τα παιδιά μου. Ο γιος μου ήταν 13 χρονών και άλλαξε σχολείο. Αυτό που υπέστην εγώ, να μην το υποστεί ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Έχω εμπιστοσύνη στη σημερινή σύνθεση του δικαστηρίου. Έξι γυναίκες που έδειξαν ότι έχουν ακεραιότητα και ήθος».

Για την αθλητική δικαιοσύνη: «Να τιμωρηθούν στο μέγιστο οι μεγάλες ομάδες για να πάρει ο καθένας το μήνυμα. Όχι να τιμωρούν μόνο τα Τρίκαλα και τον Αγροτικό Αστέρα. Να ξεκινήσουν από τους μεγάλους. Τα εργαλεία του συστήματος έλεγαν για τον τελικό στον Βόλο. Και ερωτώ. Τον βρήκαν οι κάμερες αυτόν που έριξε το κουτί μπύρας στον Ίβιτς; Να σας πω εγώ ποιος είναι. Ο Μπέος είναι…»