Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:18
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: “Είμαι ο μοναδικός που στην ουσία τιμωρήθηκα χωρίς να έχω δικαστεί”






Για την δίκη του Koriopolis που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα (7/11) μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στο Metropolis 95,5. Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιθυμία του είναι να ξεκινήσει και να τελειώσει η δίκη όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι όπως ανέφερε είναι ο μοναδικός που στην ουσία έχει τιμωρηθεί χωρίς να έχει δικαστεί, εννοώντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντα του ως δήμαρχος παρά τη βούληση των Βολιωτών.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνουν στην εισαγγελία για πλαστογραφία.

 

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος για τη δίκη του koriopolis και όχι μόνο:

«Είναι μια διαδικασία που δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει. Δεν έδωσε αναβολή ο δικαστής. Διέκοψε τη διαδικασία και τη Δευτέρα θα εξετάσει τυχόν αιτήματα αναβολής που θα υποβληθούν. Υπάρχουν πιθανότητες και εύχομαι να ξεκινήσει, υπάρχουν, όμως, πιθανότητες και να αναβληθεί. Εγώ θα ήθελα να ξεκινήσει και να τελειώσει η δίκη χθες, πριν 5 χρόνια. Είμαι ο μοναδικός που στην ουσία τιμωρήθηκα χωρίς να έχω δικαστεί. Όταν έχω εκλεγεί δήμαρχος και δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου επειδή έχει εκδοθεί βούλευμα εις βάρος μου, έχω ήδη τιμωρηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως θεσμό, αλλά σε ορισμένα πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιοι δικαστές με ακεραιότητα και κάποιοι άλλοι όχι. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει δίκαιη δίκη. Όταν πάει να ξεκινήσει η δίκη και ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος δεν έχει όλο το υλικό για το οποίο έχει κατηγορηθεί, δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη δίκη. Εγώ υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην εισαγγελία για πλαστογραφία. Για αυτούς που έκαναν επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Ας φέρουν όλες τις κασέτες για να υπάρξει απονομή δικαιοσύνης. Πώς θα ξεκινήσει μια δίκη χωρίς να έχουμε όλο το υλικό;»

 

Για την επιτροπή εξομάλυνσης στην ΕΠΟ: «Γνωρίζω μόνο τους Μπίκα, Βρύζα και Δέδε. Ο Μπίκας είναι ο καλύτερος από αυτούς που έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι η Επιτροπή αυτή δεν πρόκειται να παρέμβει στο έργο του Μπίκα. Όμως έχει δικαίωμα κι αυτός στο λάθος. Το ανθρώπινο λάθος, όχι το σκόπιμο. Τον εμπιστεύομαι υπό προϋποθέσεις. Πρέπει μέχρι αύριο να καθαρίσει όλα τα εργαλεία του συστήματος. Αν συνεχίσουν όλοι αυτοί οι υπηρέτες του βρόμικου συστήματος που έκαναν το πρωτάθλημα να παίζεται μεταξύ συγγενών και φίλων θα έχουμε μια από τα ίδια».

 

Για τον Δελφάκη: «Όλοι αυτοί πρέπει να πάνε σπίτι τους. Να τελειώσουν την καριέρα τους και να μην επιστρέψουν ούτε ως παρατηρητές. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Του δίνεται η ευκαιρία μέσα από μια επιτροπή που δεν θα κάνει παρέμβαση στο έργο του να δείξει ότι έχει ικανότητες και γνώσεις, και να υπηρετήσει το δίκαιο».

 

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης ΕΔΩ