Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 23:13
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: Δεν θα ανεχτούμε μεθοδεύσεις σε βάρος του Πανεπιστημίου – Απάντηση σε προβοκάτσια της Λάρισας






Με αφορμή δημοσιεύματα κυρίως στον τύπο της Λάρισας, με την οποία προβάλλονται διχαστικές – διαλυτικές για το Πανεπιστήμιο δηλώσεις του Δημάρχου της γείτονας που διεκδικεί τη Γεωπονική σχολή από το Βόλο, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Κυριακής την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πληροφορίες που έχουμε για την εξέλιξη του θέματος δεν είναι πλήρεις. Σε επικοινωνία μου προ ημερών με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημερώθηκα ότι πρόκειται, προς το παρόν τουλάχιστον, απλώς για συζητήσεις και ότι τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η προοπτική ενίσχυσης της Γεωπονικής Σχολής, που λειτουργεί στην πόλη μας, με τμήματα των υπό κατάργηση ΤΕΙ και με τη δημιουργία ενός τμήματος Αγροτεχνολογίας ή γεωπόνων Ζωικής παραγωγής, φυσικά μας βρίσκει σύμφωνους και θα την στηρίξουμε, ενώ ασφαλώς και δεν συζητούμε, ως αστειότητες, τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα και τις πολιτικάντικες, μικροπολιτικές δηλώσεις περί μεταφοράς της σχολής στη Λάρισα.

Οσοι επιχειρούν να αναβιώσουν το «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα που επικράτησε τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του Πανεπιστημίου και να προκαλέσουν όξυνση και αντιπαλότητες μεταξύ των θεσσαλικών πόλεων, ας είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες για ό,τι θα προκύψει. Η κοινωνία του Βόλου δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες μεθοδεύσεις, όχι γιατί θίγονται συμφέροντά της, αλλά κυρίως γιατί με τέτοιες μικροπολιτικές λογικές υποβαθμίζεται το ίδιο το Πανεπιστήμιο και το κύρος του».