Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:42
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: “Γενναία η απόφαση του Δικαστηρίου”






Γενναία χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν άκυρες και μη νόμιμες οι αρχικές απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών της περιβόητης υπόθεσης “koriopolis”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6, «Έφεση της Τρίτης»:

Για τις απομαγνητοφωνήσεις και τις συνομιλίες: «Δεν είναι δυνατόν να κριθώ από μερική ή επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Από τότε το έλεγα. Καμία υπόθεση δεν ονομάζεται Koriopolis 2. Εγώ έχω τη δικογραφία ως παθών, για αυτό και το 2012 έχω κάνει αίτηση στον κ. Τέντε για επίσπευση των διαδικασιών. Η πλειοψηφία των συνομιλιών είναι άκυρη.

Σήμερα άρχισαν να διαβάζουν τις συνομιλίες. Μέχρι την Παρασκευή θα έχω το περιεχόμενο των νόμιμων υποκλοπών, που έχουν τα πάντα. Αυτές είναι βαριά το 30% του συνόλου των συνομιλιών. Από το σύνολο των νόμιμων υποκλοπών, είναι ζήτημα αν εγώ έχω πέντε διαλόγους μέσα σε αυτές τις συνομιλίες. Περιμένω 10-15 μέρες για να μιλήσω με τους συνηγόρους μου και να δω πλήρως τις συνομιλίες.

Μερικοί συνάδελφοί σας μιλούν για φιάσκο και συγκρίνουν με τη μικρή υπόθεση που είχε κατηγορούμενο τον συγχωρεμένο Μάκη Ψωμιάδη, δεν είναι έτσι. Η σημερινή απόφαση είναι σωστή και είναι και γενναία απόφαση. Είχα πει ότι πρόκειται για υπόθεση-φούσκα από την πρώτη μέρα έξω από τη ΓΑΔΑ. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα υπάρχουν δικαστές με ακεραιότητα. Πάμε σε μια δίκαιη δίκη, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος. Εγώ φυλακίστηκα με συνομιλίες που κρίθηκαν άκυρες έπειτα από 6 χρόνια. Κανένας μάρτυρας δεν έχει πει τίποτα. Είναι εν εξελίξει ένα δικαστήριο και πρέπει να σεβαστούμε τους κατηγορουμένους.

Για τη δική του προφυλάκιση το 2011: «Κατ’ αρχήν ήταν μια πολιτική δίωξη. Ήταν το πρώτο μνημόνιο και ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου, γιατί είμαι έτσι ως άνθρωπος. Έψαχναν το εξιλαστήριο θύμα και το βρήκαν σε μένα. Ήταν μια κόντρα του Μαρινάκη με τον Πατέρα και οι κοπρίτες πολιτικοί με έβαλαν στη μέση. Έκαναν σημαία την προφυλάκισή μου και το διωγμό μου. Εγώ τον αγώνα αυτό τον κάνω για τα παιδιά μου. Καταλαβαίνεται τι πρόβλημα προκλήθηκε τότε στα παιδιά μου. Για αυτό θέλω να μάθουν ποιο αδίκημα έχω κάνει ή αν η προφυλάκιση ήταν στοχοποιημένη».

Για τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο και τα επεισόδια: «Εδώ στον Βόλο δεν άνοιξε μύτη. Εκατό αλήτες στους 20.000 ήταν. Ο Ταξίαρχος επειδή δεν πήρε τα σωστά μέτρα, θα χαρακτηρίσουμε τον τελικό ντροπή; Άνθρωποι όπως ο Τζώρτζογλου βγάζουν κακία. Ο Τζώρτζογλου είναι πρόεδρος ΕΠΣ και έχει θεσμικό ρόλο και δεν έπρεπε να μιλά έτσι, αλλά έπρεπε να καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος. Αυτός ο τελικός πρέπει να γίνεται σε άλλη πόλη και τα εισιτήρια να δίνονται στην τοπική κοινωνία και όχι σε οργανωμένους».

Για τη συνάντηση των Ενώσεων που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Γραμμένο: «Δεν ήμουν παρών στη σύναξη του Γραμμένου στο Βόλο. Με δική μου επιθυμία απείχα από το κέντρο του Βόλου. Χαίρομαι που ήρθαν στο Βόλο για τη μίνι σύσκεψη λόγω εκλογών».

 

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου ΕΔΩ