Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφού ψήφισαν, 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Αχτσιόγλου προστασία των συνταξιούχων από τις κατασχέσεις






Να προστατευθούν από τις κατασχέσεις οι αναδρομικά καταβαλλόμενες συντάξεις ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και την απευθύνουν στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πολλοί είναι εκείνοι οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει αναδρομικά συντάξεις, οι οποίες δεν υπερβαίνουν κατά μήνα το ανώτατο όριο του ακατάσχετου, ωστόσο το Δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα προέβησαν στην κατάσχεσή τους κατά παράβαση κάθε προστατευτικής διάταξης.

Όπως δηλαδή επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προέβησαν σε κατάσχεση του συνολικού αναδρομικά καταβαλλόμενου ποσού της σύνταξης, αφήνοντας το υπόλοιπο που δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, καθώς με το υφιστάμενο πλαίσιο οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα προστατεύονται από τις κατασχέσεις εφόσον το ποσό αυτό μηνιαίως είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.

Οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν να ληφθούν μέτρα για την επιστροφή των αναδρομικά καταβληθεισών συντάξεων που έχουν ήδη κατασχεθεί κατά παράβαση της προστατευτικής ρήτρας περί ακατάσχετου.

Πηγή: iefimerida.gr