Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:09
Κόσμος

Αυτός είναι ο κηπουρός που κατηγορείται ότι δολοφόνησε πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες – ΦΩΤΟ






Ένας κηπουρός-ανθοκόμος, τον οποίο η καναδική αστυνομία χαρακτηρίζει “κατά συρροή δολοφόνο”, κατηγορείται στο Τορόντο ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπρους Μακάρθουρ, 66 ετών, συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου, στο πλαίσιο μιας έρευνας που αφορούσε την εξαφάνιση δύο ανδρών, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2017. Του ασκήθηκε δίωξη πριν από μερικές ημέρες και σήμερα η αστυνομία αποκάλυψε ότι λείψανα άλλων τριών ανδρών βρέθηκαν στον κήπο ενός σπιτιού που χρησιμοποιούσε ο Μακάρθουρ ως αποθηκευτικό χώρο.

“Ο Μπρους Μακάρθουρ θεωρείται ύποπτος για τους πέντε φόνους” και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, είπε ο Χανκ Ιντσίνγκα, ο επικεφαλής των ερευνών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο (…) που λάμβανε μέτρα για να καλύψει τα ίχνη του”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα θύματά του που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Οι οικογένειες των τεσσάρων από τους πέντε άνδρες είχαν δηλώσει την εξαφάνισή τους. Οι έρευνες θα διευρυνθούν, ώστε να συμπεριλάβουν όλες τις εξαφανίσεις, από το 2010 και μετά, ομοφυλόφιλων ανδρών στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά.

Τα περισσότερα από τα θύματα κατάγονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής και ήταν ηλικίας 40-50 ετών. Τουλάχιστον ο ένας διατηρούσε σχέση με τον Μακάρθουρ.

Λόγω του επαγγέλματός του ο 66χρονος είχε πρόσβαση σε πολλούς χώρους πρασίνου όπου θα μπορούσε να έχει θάψει τα θύματά τους. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει περίπου 30 κήπους ή ιδιοκτησίες, σε διάφορες περιοχές της πόλης, και θέλουν να τους ερευνήσουν γιατί εικάζουν ότι ενδέχεται να βρουν εκεί και άλλα θύματα. “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερα (θύματα) αλλά δεν έχω ιδέα πόσα”, πρόσθεσε ο Ιντσίνγκα.