Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 17:00
Άλλες Ειδήσεις

Αυτά που μετανιώνουν οι 30άρηδες -Τι δεν έκαναν στα 20 τους






Εφτασαν εκεί πριν από εσάς και ξέρουν για το τι μετάνιωσαν, όταν ήταν στην ηλικία σας. Οι 30άρηδες έσβησαν τα «κεράκια» τους και μοιράζονται το τι έκαναν λάθος και θα ήθελαν να αλλάξουν στα 20 τους χρόνια.

Από το ζήστε τη ζωή σας και YOLO, μέχρι το ξεκινήστε αποταμίευση σήμερα, οι 30άρηδες δίνουν συμβουλές, για να μην κάνετε τα λάθη τους.

Γιατί μετάνιωσαν, λοιπόν;

 

Για τα «πρέπει»

Οι κοινωνικές πιέσεις εκεί γύρω στα 30 θα είναι περισσότερες από ποτέ, ωστόσο, μην τις αφήσετε να σας «κρατήσουν» πίσω. Δεν μπορείτε συνεχώς να ανησυχείτε για το πώς θα πρέπει να είναι το σπίτι σας, πότε θα πρέπει να παντρευτείτε, πότε θα πρέπει να κάνετε παιδιά ή πότε θα πρέπει να έχετε μια σταθερή καριέρα.

Οι προσδοκίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι δικές σας και όχι των γονιών ή των γύρων σας. Ζήστε τη ζωή σας, όπως εσείς επιθυμείτε, γιατί δεύτερη ζωή δεν έχει.

 

Για το ότι δεν περάσαν χρόνο με τους γονείς τους

Οι περισσότεροι στα 30 τους μετανιώνουν επειδή δεν πέρασαν χρόνο με τα γονείς τους. Μην κάνετε το λάθος και εσείς. Περάστε με τους δικούς σας ποιοτικό χρόνο, πηγαίνετε μια εκδρομή συζητήστε μαζί τους.

 

Η καριέρα πάνω απ’ όλα

Ναι, θέλετε να καταξιωθείτε στη δουλειά σας, να πετύχετε, να βγάζετε αρκετά χρήματα, ωστόσο, μην φτάσετε στο σημείο η ζωή σας να περιστρέφεται γύρω από την καριέρα σας. Περάστε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, επειδή αυτές είναι οι στιγμές που θα σας μείνουν, τα χρήματα και η δουλειά πάνε και έρχονται, οι φίλοι και η οικογένειά σας, όχι.

Ξόδεψαν χρόνο μέσα σε αρνητικό περιβάλλον

Νομίζετε πως η αρνητικότητα εξαλείφετε στα 30; Οχι, ακόμα θα βρίσκεται εκεί. Καθημερινά θα συνυπάρχετε με ανθρώπους που δεν θα κάνουν να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους προσπερνάτε και συνεχίζετε. Μην ξοδεύετε τον χρόνο σας σε αρνητικές σκέψεις δεν υπάρχει λόγος. Αφήστε το να περάσει!

 

Τα γηρατιά των 30

«Είμαι πολύ μεγάλος γι΄αυτό!», είναι μια κοινή έκφραση που χρησιμοποιούν πολλοί σε αυτή τη δεκαετία της ζωής τους. 30 πήγατε… δεν γεράσατε. Τι να πουν δηλαδή οι άνθρωποι γύρω στα 70 και 80. Είστε στην πιο δημιουργική δεκαετία της ζωή σας, εκμεταλλευτείτε το.

 

Δεν έβαζαν πρώτα τον εαυτό τους

Ισως να βάζετε τους άλλους πάνω από εσάς. Ισως να φροντίζετε την οικογένεια σας παραπάνω απ’ ότι τον εαυτό σας. Βάζοντας, όμως, τις ανάγκες των υπολοίπων πάνω από τις δικές σας, τι καταφέρατε… Τίποτα, ζείτε τη ζωή μέσα από τους άλλους. Για να μην μετανιώσετε στα 40 σας, λοιπόν, βάλτε τη ζωή σας σε πρώτο πλάνο και ζήστε ευτυχισμένοι.

 

Δεν φρόντιζαν το σώμα τους

Στα 30, πλέον, η σφριγηλότητα σας αποχαιρετά και η νεανική λάμψη του προσώπου φεύγει. Ολα αυτά τα βλέπετε αλλά συνεχίζετε να τρώτε junk food και να μην γυμνάζεστε (και μετά λέτε πως γεράσατε). Φροντίστε το σώμα σας, μπορεί να μην το κάνατε στα 20, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

 

Δεν ρίσκαραν

Είσαστε υπερβολικά προσεκτικοί. Ισως «πνίγεστε» από τα «πρέπει». Ολα αυτά σας κάνουν να «παίζετε» με ασφάλεια, να μην παίρνετε ρίσκα ούτε επαγγελματικά, ούτε προσωπικά, με αποτέλεσμα να ζείτε λιγότερο.

 

Δεν ταξίδεψαν αρκετά

Αν δεν ταξιδέψετε στα 20 που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, πότε θα το κάνετε; Τώρα, όντας στα 30 οι υποχρεώσεις είναι πιο πολλές, όποτε ο χρόνος περιορισμένος. Ταξιδέψτε στον κόσμο, γνωρίστε πολιτισμούς αλλά και τον εαυτό σας.

 

Δεν αποταμίευσαν

Αυτό φαίνεται πως είναι ένα από τα λάθη που μετανιώνουν οι περισσότεροι στα 30 τους. Τα χρήματα που βάζετε στην άκρη μπορούν να σας φανούν χρήσιμα σε ένα ταξίδι, στο άνοιγμα σπιτιού, ακόμα και στο συνταξιοδοτικό σας (ναι πρέπει να σκέφτεστε λίγο πιο μακριά).

Πηγή: iefimerida.gr