Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:10
Τοπικά

Αυστηρές ποινές φυλάκισης για υποθέσεις κλοπών στον Βόλο






Ποινή φυλάκισης 50 μηνών χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 45χρονο Ρομά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κλοπή και παράβαση ΚΟΚ.

Η κλοπή συνέβη στις 27 Μαΐου 2015. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. είχε απευθυνθεί τότε στην Αστυνομία και είχε καταγγείλει το περιστατικό.

Ο παθών είχε αναζητήσει το κλεμμένο αυτοκίνητό του και το είχε εντοπίσει έξω από το σπίτι του 45χρονου. Ανέφερε λοιπόν το συμβάν στους αστυνομικούς και τους παρέδωσε και τα κλειδιά του.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και βρήκαν πράγματι το αυτοκίνητο στον συγκεκριμένο χώρο, όμως κατά τη διάρκεια που είχαν το αυτοκίνητο και μέχρι να το παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του, διαπίστωσαν ότι ο Ρομά είχε αλλάξει και το πλαίσιο των πινακίδων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία για κλοπή και για παράβαση του ΚΟΚ, και χθες ο 45χρονος επρόκειτο να δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Εντούτοις, ο δράστης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς σε βάρος του είχε και άλλες εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, με το ποινικό του μητρώο να σχηματίζει τόμο εγγράφων με παρόμοιες υποθέσεις.

Το δικαστήριο τιμώρησε λοιπόν παραδειγματικά τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 50 μηνών και για τα δύο αδικήματα.

Εναντίον του καταδικασθέντος αναμένεται τώρα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εκτέλεση της απόφασης, καθώς δεν χορηγήθηκε η δυνατότητα ούτε για μετατροπή της ποινής ούτε για αναστολή στην εκτέλεσή της.

Καταδίκη για κλοπή σε φούρνο

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή έναν 39χρονο ημεδαπό που εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα, και μία 31χρονη ημεδαπή για κλοπή σε φούρνο τον Μάιο του 2017.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για κλοπή καθ’ υποτροπή, με το Δικαστήριο να εμμένει στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Μετά την έκδοση της απόφασης θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για την 31χρονη.