Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:26
Κόσμος

Ατύχημα-σοκ στη Γαλλία σε πειραματική δοκιμή φαρμάκου






Για σοβαρό ατύχημα κατά την διάρκεια κλινικών δοκιμών στην πόλη Ρεν της βορειοδυτικής Γαλλίας κάνει λόγο η υπουργός Υγείας της χώρας, Μαριζόλ Τουρέν, η οποία θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της γαλλικής πόλης. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν ως εθελοντές σε κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν σε ιδιωτικό εργαστήριο , σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η υγεία των άλλων πέντε εθελοντών που παρουσίασαν πρόβλημα κρίνεται από τους θεράποντες γιατρούς ως ανησυχητική, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Le Figaro”.

Οι κλινικές δοκιμές διακόπηκαν και οι εθελοντές έχουν ενημερωθεί σχετικά για το θέμα που προέκυψε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας .

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο “TF1”, στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών, χορηγήθηκε σε εθελοντές ένα αναλγητικό με βάση την κάνναβη. Το ερευνητικό κέντρο όπου έγιναν οι κλινικές δοκιμές είχε λάβει τις “ευλογίες” του γαλλικού υπουργείου Υγείας. Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα.