Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:14
Αθλητικά

Αστοχία και διαιτητής στέρησαν από το Βόλο τη νίκη στη Λάρισα






Ο Βόλος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην ενδεκάτη νίκη του σε δώδεκα ματς στο πρωτάθλημα, ωστόσο η αστοχία και οι διαιτητικές αποφάσεις του Κατσικογιάννη δεν του επέτρεψαν να φύγει με το «διπλό» τη Λάρισα.

Ο Βόλος ήρθε ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας σε ένα ματς όπου αν κάποια ομάδα δικαιούταν τη νίκη, αυτή χωρίς αμφιβολία ήταν οι «κυανέρυθροι» του Βόλου.

Ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Ηλιόπουλου έπειτα από σέντρα του Ντεντάκη. Ο Απόλλων πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση ωστόσο οι κλασικές ευκαιρίες ανήκαν στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να… κλειδώσουν από νωρίς τη νίκη.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τον Απόλλωνα Λάρισας να φτάνει στην ισοφάριση με διαγώνιο σουτ του Πολέτο στο 69ο λεπτό.

Η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στο Βόλο όπου δημιούργησε τουλάχιστον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Καθοριστικό ρόλο βέβαια στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε και ο διαιτητής Κατσικογάννης, ο οποίος στο 75ο λεπτό αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι στον Βόλο έπειτα από τράβηγμα του Μάντζη από τον Καρατάσιο μέσα στη μικρή περιοχή. Όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων.

Στο 85′ ο Απόλλων Λάρισας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δικαιολογημένης αποβολής του Μαρκολίνο

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, ο Βόλος έφυγε από τη Λάρισα χωρίς να ηττηθεί διατηρώντας στους 8 τους βαθμούς της διαφοράς από τον Απόλλωνα Λάρισας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Χατζής (63′ Λίταινας), Καρατάσιος, Τασιούλης, Μαρκολίνο, Λούκας Ράμος, Πολέτο (92′ Καμπέρης), Λουκάο.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Καρρίκι, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Λούκας Γκαρσία (73′ Φράγκος), Πίτου Γκαρσία, Κότο (61′ Ενγκουέμ), Ηλιόπουλος (73′ λ. τρ. Πέντα), Μάντζης.