Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:38
Κόσμος

«Ας ξεκινήσει το πάρτι» -Σοκαριστικό βίντεο από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο]






Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα να εισβάλει σε ένα τζαμί και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του, στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ένας 28χρονος Αυστραλός με το όνομα Μπρέντον Τάραντ είναι ο μακελάρης (ένας εκ των δραστών) της Νέας Ζηλανδίας που σκόρπισε τον θάνατο σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 49 νεκροί και περίπου 20 τραυματίες από τις δύο επιθέσεις στα δύο τζαμιά.

Δείτε ότι έγινε σε βίντεο από την επίθεση:

Η Dailymail μεταδίδει δύο βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει τη στιγμή της άφιξης του ενόπλου στο ένα από τα δύο τζαμιά. και στο άλλο φαίνεται ένας άνδρας που βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπλα και  φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Δείτε τα δύο βίντεο από το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας:

Σκηνές σοκ από το βίντεο που μετέδωσε live o δράστης

Σκηνές σοκ από το βίντεο που μετέδωσε live o δράστηςΗ στιγμή που εισέρχεται στο τέμενος ο μακελάρης

Η στιγμή που εισέρχεται στο τέμενος ο μακελάρης

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter  που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο μακελάρης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια.

«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Τάραντ είχε γράψει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

H αστυνομία επιβεβαίωσε έμμεσα τη γνησιότητα του βίντεο. Πιο συγκεκριμένα έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter:

Η αστυνομία γνωρίζει ότι υπάρχει εξαιρετικά τρομακτικό υλικό σχετικά με το περιστατικό στο Christchurch που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Θα ζητούσαμε έντονα να μην μοιράζεται ο σύνδεσμος. Εργαζόμαστε για να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε υλικό.

Δείτε παρακάτω στον χάρτη τα σημεία των επιθέσεων:

  • Στο σημείο 1 έγινε η επίθεση στο τζαμί στο Αλ Νουρ
  • Στο σημείο 2 βρέθηκε μια βόμβα σε αυτοκίνητο στο Στρίκλαντ
  • Στο σημείο 3 έγινε η επίθεση στο τζαμί στο Λίνγουντ

 

 

Πηγή: iefimerida.gr