Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:11
Παραπολιτικά

Ας «εκμεταλλευτούμε» τον Αχιλλέα Μπέο!!!






Οι γνωριμίες και οι προσωπικές και φιλικές σχέσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που ανεξάρτητα με τα συναισθήματα που ο καθένας τρέφει γι αυτόν, είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα πάνω από το μέσο όρο, με σημαντικές προσωπικότητες είναι γνωστές και δεν χρειάζεται ασφαλώς να τις διαφημίσουμε εμείς ή ο όποιος άλλος. Εκείνο που χρειάζεται, και είναι θέμα στοιχειώδους ευφυίας, είναι ότι ως πόλη και ως τοπική κοινωνία πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διακρατικό επίπεδο.

Και το σημειώνουμε αυτό με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου στην αδελφοποιημένη πόλη του Ροστόβ, όπου ο κ. Μπέος μετέχει με δικές του δαπάνες, και για την οποία οι μειοψηφίες, η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδόθηκαν στη γνωστή μιζέρια και μεμψιμοιρία.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, ωστόσο, ότι η αποσοτλή αυτή ούτε εθιμοτυπικό, ούτε τουριστικό χαρακτήρα έχει, καθώς με φροντίδα του ίδιου του Αχιλλέα Μπέου μετέχουν πολλοί και σοβαροί επιχειρηματίες της περιοχής μας, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους διείσδυσης στην τεράστια αγορά της Ρωσίας με προφανείς ευεργετικές επιπτώσεις τόσο για τους ίδιους, όσο και για την τοπική μας οικονομία.

Η ιδιαίτερα φιλική και προσωπική σχέση του Αχιλλέα Μπέου, με τον ισχυρότατο οικονομικό και πολιτικό παράγοντα της περιοχής, Ιβάν Σαββίδη, (και πλέον ισχυρό οικονομικό παράγοοντα και στην Ελλάδα) ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές για τις τοπικές μας επιχειρήσεις, στους τομείς των εξαγωγών (τρόφιμα, βιοτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα, αγροτικά) και του τουρισμού και μακάρι να αξιοποιηθεί, επαναλαμβάνουμε προς όφελος όλων.

Ας εγκαταλείψουμε λοιπόν τη γκρίνια, την κουτοπονηριά και την κακομοιριά και ας κοιτάξουμε το μέλλον. Με Γαργάλες και μικρούς Ιάσονες οι κοινωνίες δεν πάνε μπροστά… μόνο κατά διαόλου…