Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:24
Τοπικά

«Αρσενικό» το ποδαρικό του 2016 στη Μαγνησία. Οι «πρωτιές» για ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο






Ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3.470 κιλών, είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στη Μαγνησία το 2016, μόλις 2 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου. Το νεογέννητο αγοράκι, που κατ’ έθιμο, αποτελεί το γούρι της χρονιάς, ήρθε στον κόσμο σχεδόν με την αλλαγή του χρόνου (00.02) με φυσιολογικό τοκετό, στην Κλινική Κωνσταντινόπουλου στο Βόλο, με μαιευτήρα-γυναικολόγο τον κ. Μίλτο Λασκαρίδη και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας του Θανάση και της Ελπίδας Αθανασίου, κατοίκων Αλμυρού.

Επιπλέον, η πρώτη κλήση που έλαβε το ΕΚΑΒ μετά την αλλαγή του χρόνου ήταν στις 00.40 και αφορούσε λιποθυμικό επεισόδιο ενός άνδρα στην περιοχή των Χανίων.

Στο μεταξύφωτιά άρπαξε η σκεπή μιας μονοκατοικίας στην Αγριά από την καμινάδα τζακιού χθες στις 4:05 το απόγευμα. Επί τόπου έσπευσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσβησε τη φωτιά που προκάλεσε ζημιές στη σκεπή, τρία μέτρα περιμετρικά της καμινάδας. Όπως ανέφεραν πυροσβέστες, ήδη η υπηρεσία είχε δώσει οδηγίες στα μέλη της οικογένειας να απομονώσουν το σημείο για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Επιπλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά να σβήσει τη φωτιά που προκλήθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων και πάλι στην Αγριά στις 2:10 το μεσημέρι και σε ακόμη μία περίπτωση την ίδια περίπου ώρα στο Βόλο.

Επίσης στις έξη το απόγευμα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν άτομο από ασανσέρ που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είχαν παγώσει ακόμη και τα λάδια στα ράουλά του.

Τέλος η  πρώτη άφιξη πλοίου στο Λιμάνι του Βόλου αναμένεται σήμερα νωρίς το απόγευμα, αυτή του επιβατηγού /οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτέας», από τις Σποράδες.