Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρπαξαν 3.500 ευρώ από 67χρονη για δήθεν τροχαίο






Οι απατεώνες με τα εικονικά τροχαία χαμήλωσαν το… τιμολόγιο και άλλαξαν μεθοδολογία. Η νέα τάση έγινε εμφανής το απόγευμα της Κυριακής στον Αγ. Παντελεήμονα. Λίγο μετά τις 19:00, άγνωστος επικοινώνησε με μία 67χρονη γυναίκα που έμενε στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας.

Προφασίστηκε ότι ήταν αστυνομικός και της ανέφερε με επιτακτικό ύφος ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και είχε σκοτώσει ανήλικο. Ο… αξιωματικός επικαλέστηκε την ιδιότητά του και πως μπορεί να γλιτώσει τον γιο της, μπορεί να αποφύγει τις νομικές συνέπειες αν δώσει 3.500 ευρώ ως «λάδωμα» για να αφεθεί ελεύθερος.

Όταν ο απατεώνας κατάλαβε ότι τα λόγια του είχαν πείσει την άτυχη γυναίκα την προέτρεψε να μην επικοινωνήσει με κανέναν και να τοποθετήσει τα χρήματα σε… κάδο απορριμμάτων απέναντι από το σπίτι της. Δυστυχώς η 67χρονη, έκανε ότι της έλεγε ο απατεώνας, και άφησε τα χρήματα ακριβώς εκεί που της είπε, με έναν άγνωστο να τα παραλαμβάνει χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί. Λίγο αργότερα το θύμα κατάλαβε την απάτη όταν κατόρθωσε να μιλήσει με το παιδί της, το οποίο φυσικά δεν ήταν υπαίτιο κανενός τροχαίου δυστυχήματος.

Τα στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα, επιχειρούν να εντοπίσουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει εκείνον ή εκείνη που παρέλαβε τα χρήματα, σε μία προσπάθεια εντοπισμού των απατεώνων.