Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:38
Τοπικά

Αρπαξαν κατασχεμένο δίκυκλο από την Αστυνομία






Στόχος διαρρηκτών μετατράπηκε τη Δευτέρα το βράδυ η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Δύο άτομα, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 20 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 19 ετών, έκλεψαν από τον χώρο όπου φυλάσσονται τα κατασχεμένα δίκυκλα ένα μηχανάκι.

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αστυνομικός που αντιλήφθηκε τους κλέφτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε άμεσα την Υπηρεσία. Είχε προσπαθήσει να τους εμποδίσει κατά την έξοδό τους από το κτίριο αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς εκείνοι ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα και αποχώρησαν από την πύλη.

Οι δύο δράστες κάθισαν χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες

για παράβαση φύλαξης κατασχεμένου και διατάραξη της λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας αλλά και απείθεια.

Προχθές Τρίτη το μεσημέρι, ενώ επέβαιναν στο εν λόγω δίκυκλο και κινούνταν στη Λαρίσης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που τους αναζητούσαν, τους έκαναν σήμα για να σταματήσουν, όμως εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης, κινήθηκαν αντίθετα στη Φερών, όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

«Ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει είναι μονόδρομος και οδηγεί στη φυλακή και τον θάνατο», είπε ο εισαγγελέας έδρας, προτείνοντας την ενοχή τους στο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. «Τους ξέρουμε από παιδιά. Το μηχανάκι που πήραν ήταν κατασχεμένο για υπόθεση ναρκωτικών», επισήμανε νωρίτερα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Τους έδωσε τη δυνατότητα η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο 20χρονος Αλβανός προκειμένου να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, είπε ότι είχε ανάγκη το δίκυκλο προκειμένου να εργαστεί και παραδέχτηκε όλες τις πράξεις μετανιωμένος. Τις πράξεις παραδέχτηκε, εμφανιζόμενος μετανιωμένος, και ο 19χρονος ημεδαπός.