Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:31
Τοπικά

Από υποψήφιος Δήμαρχος, αποδιοπομπαίος – Η άνοδος και το γκρεμοτσάκισμα του Θρασύβουλου






Με σκιές, υπονοούμενα και οσμές σκανδάλων συνοδεύτηκε η αποπομπή, με απαξιωτική και ατιμωτική μέθοδο, αν πιστέψουμε τους συνδικαλιστές του ΟΛΒ που προσπάθησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές του, του Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου από την κομματική, δοτή, θέση του προέδρου και δ/ντος συμβούλου του ΟΛΒ.

Αριστος δημοσιοσχεσίτης και καλός τακτικιστής, αξιοποίησε κατά την εδώ παραμονή του, από τη μια τον ανεκδιήγητο επαρχιωτισμό και την λιγουριά της ξεπεσμένης «άρχουσας» τάξης της πόλης και των ΜΜΕ που την εκφράζουν και από την άλλη την ανάγκη όλων αυτών των γραφικών να βρουν ένα αντίπαλο δέος στο φαινόμενο Αχιλλέας Μπέος, που τους έχει σαρώσει και εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την υπόλοιπη παρουσία τους.

Φυσικά ό,τι λάμπει, όπως πχ η “Ζαμπούνειος” συμπεριφορά του εν αποστρατεία υποναυάρχου, δεν είναι χρυσός, πολλώ δε μάλλον όταν δεν συνοδεύεται από διοικητικά και οργανωτικά χαρίσματα. Ετσι το ίνδαλμα των ξεπεσμένων λόρδων της τοπικής εξουσίας τώρα τους ακολουθεί στο χρονοντούλαπο, με ανοιχτούς, όμως, δυστυχώς γι αυτόν, λογαριασμούς.

Καθώς, αν καταλαβαίνουμε καλά, το θέμα δεν φαίνεται να κλείνει εδώ, με μόνη την αποπομπή δηλαδή, αλλά θα συνεχιστεί με οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους, αφού σύμφωνα με τις σε βάρος του καταγγελίες σημειώθηκαν κρούσματα κακοδιαχείρισης και μη χρηστής, γενικά, διοίκησης, καταγγελίες για τις οποίες αρνήθηκε με διάφορα προσχήματα να δώσει εξηγήσεις

Και δυστυχώς και για την πόλη αφού φεύγοντας αφήνει πίσω του μόνο σμήνη από… αλογόμυγες, που μας γέμισε με τα δήθεν έργα που θα έκανε, και σίγουρα κανένα έργο ουσίας, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο του Βόλου, τον οποίο στοχοποίησε και προσπάθησε να καθιερωθεί ως ανταγωνιστής του, διαρρέοντας μάλιστα ακόμα και σενάρια να είναι υποψήφιος Δήμαρχος!

Και το τονίζουμε αυτό απλώς για να καταλάβουν, όσοι ακόμα δεν θέλουν ή απλώς δεν μπορούν, πώς παίζεται το παιχνίδι σε αυτή την πόλη. Με «κοντέινερ» γεμάτα από λάσπη και συκοφαντίες, με αιχμές και υπονοούμενα, που εν τέλει λούζουν αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Η περίπτωση Σταυριδόπουλου, πάντως, η απότομη άνοδος και η αντίστοιχη πτώση του, στην τοπική μας πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα δεν αποτελεί έκπληξη, για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν πρόσωπα και αναγνωρίζουν συμπεριφορές