Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 05:24
Τοπικά

Από το εδώλιο στη φυλακή 34χρονος Βολιώτης για κλοπές






Χειροπέδες σε 34χρονο Βολιώτη χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αμέσως μετά την καταδίκη του για κλοπή και για απόπειρα κλοπής, τον Μάιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2015 αντίστοιχα.

Ο 34χρονος είχε διαρρήξει καφενείο, από το οποίο είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, ενώ απομακρυνόμενος άρπαξε ένα λαπ τοπ και άλλα αντικείμενα.

Κατηγορήθηκε επιπλέον και για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου από πολίτη. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν θυμάται εάν τέλεσε τις πράξεις. Ισχυρίστηκε ότι τότε αντιμετώπιζε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν ήταν χρήστης ουσιών.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, χωρίς αναστολή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει την ποινή.

Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης ενός έτους για άλλη υπόθεση. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2015 «χτύπησε» ένα καφέ, αφαιρώντας μικροποσό, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει αντικείμενα αξίας από τα γραφεία του Συλλόγου Φοροτεχνικών Μαγνησίας, δύο σταθμευμένα Ι.Χ. στην Κουταρέλια και τη Μαυροκορδάτου, και βιβλιοπωλείο στον Βόλο. Σε όλες τις περιπτώσεις έσπαζε με αιχμηρό αντικείμενο τα τζάμια αυτοκινήτων και καταστημάτων, προκαλώντας μεγάλες υλικές φθορές.

Αργά το μεσημέρι ο 34χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Βόλου για την εκτέλεση και της εκκρεμούσας καταδικαστικής απόφασης, και εναντίον του εκδόθηκε απόφαση κράτησης στις φυλακές Λάρισας.

Εξάλλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες ερήμην δύο Βούλγαρους για κλοπές από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, σε σπίτια, με ποινή φυλάκισης 44 μηνών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εναντίον των καταδικασθέντων, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την έκτιση της ποινής.