Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:06
ΒόλοςΤοπικά

Από τη Λάρισα ήρθε η επιβεβαίωση Αχ. Μπέου για hot spot στο “Γεωργούλα”! – Υπάρχει η πληροφορία, είπε ο Χρ. Κέλλας






Κι όμως γυρίζει! Η περίφημη ρήση του Γαλιλαίου, ενώπιον των διωκτών – ιεροξεταστών του, μας ήρθε σήμερα το μεσημέρι στο νου ακούγοντας το βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ, κ. Χρήστο Κέλλα, στην εκπομπή  του Δημ. Μαρέδη στον Astra, να επιβεβαιώνει με τον πιο ισχυρό τρόπο την άκρως ανησυχητική πληροφορία που είχε δημοσιοποιήσει ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος για τις κυβερνητικές προθέσεις να μετατρέψουν το στρατόπεδο «Γεωργούλα» μεταφέροντας την Ταξιαρχία πεζοναυτών σε hot spot μεταναστών.

Ο κ. Μπέος που είχε πριν λίγες ημέρες εκφράσει την αντίθεσή του και πάλι σε μια τέτοια προοπτική,  (κάτι που επανέλαβε μιλώντας νωρίτερα στην ίδια εκπομπή), είχε δεχθεί την υποκριτική, ύποπτη και λαϊκίστικη επίθεση συγκεκριμένων κύκλων, δήθεν προοδευτικών και δημοκρατικών(!), με αστήρικτους και φαιδρούς χαρακτηρισμούς για ρατσισμό και ξενοφοβία, ακριβώς για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες των πολιτών, να παραπλανηθούν και εν συνεχεία να αιφνιδιαστούν ώστε να μην αντιδράσουν στην καταστροφή ενός από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο κ. Κέλλας εξέφρασε την αντίθεσή του στη μετατροπή ενός ακόμη στρατοπέδου της Λάρισας σε hot spot μεταναστών και σε επισήμανση του Δημ. Μαρέδη για τα όσα είχε πει ο κ. Μπέος, νωρίτερα, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της πληροφορίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά από το ΥΠΕΘΑ, στην περίφημη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εθν. Άμυνας, κ Αποστολάκη, δεν υπήρξε ούτε διάψευση, ούτε επιβεβαίωσή της.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Μπέου, ο Δήμαρχος επανέλαβε την προειδοποίηση να μην αποπειραθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια που είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία και ως τέτοια θα απαντηθεί και υπενθύμισε πως αποτράπηκε χάρις στις ενέργειες του ίδιου και των συνεργατών του η δημιουργία hot spot μεταναστών, μέσα στο λιμάνι του Βόλου!

Είναι πλέον προφανές, μετά και την επιβεβαίωση Κέλλα, ότι οι βουλευτές και οι υφυπουργοί της περιοχής μας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν δημόσια τη θέση τους για την προοπτική αυτή και να σταματήσουν να κρύβονται από την αλήθεια και τους πολίτες. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει τώρα…