Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 10:21
Τοπικά

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο έλεγχοι για τη νέα κανονιστική






Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην αγορά του Βόλου για την εφαρμογή της νέας κανονιστικής. Κι αυτό διότι η Δημοτική αρχή αποφάσισε να παρατείνει σιωπηρά την ισχύ της προηγούμενης απόφασης μέχρι τις 31 Αυγούστου, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους επιχειρηματίες να προσαρμοστούν με ότι προβλέπει η νέα κανονιστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

“Μετά από ευρεία διαβούλευση, δύο, περίπου, ετών, με το σύνολο σχεδόν των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από τον Απρίλιο ακόμη έχει προχωρήσει στην τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης που αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου, η οποία ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και εγκρίθηκε με την εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Λόγω των αλλαγών που επέρχονται και δεδομένης της οικονομικής και χρονικής συγκυρίας, η Δημοτική Αρχή σιωπηρά παρέτεινε την ισχύ της προηγούμενης απόφασης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους επιχειρηματίες να προσαρμοστούν με ό,τι η νέα κανονιστική προβλέπει.

Ετσι προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, μικτά κλιμάκια του Δήμου Βόλου θα ξεκινήσουν ελέγχους για την ελεύθερη πρόσβαση στου κοινόχρηστους χώρους, με ταυτόχρονη επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα κανονιστική τίθενται οι προδιαγραφές και οι κανόνες για τη χρήση των πλατειών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, ώστε να επιτευχθούν:

· Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

· Η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

· Η ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών, και η διευκόλυνση της κίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στους κοινόχρηστους χώρους.

· Ο καθορισμός των όρων κυκλοφορίας των πεζών, δικύκλων και κάθε είδους οχημάτων σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες.

· Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης που συνδυάζει τη λειτουργία καταστημάτων παράλληλα με την απρόσκοπτη χρήση εκ μέρους του κοινού των κοινοχρήστων χώρων.

Η απόφαση 304/2016 για την παραχώρηση χρήσης κ.χ. βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτή αναζητώντας την με τον αριθμό ΑΔΑ (ΑΔΑ: ΩΝΙ8ΟΡ10-60Β).