Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:08
Τοπικά

Από Δευτέρα οι αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου στο Βελεστίνο






Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις σύνδεσης των δημοτών Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η ΕΔΑ Θεσσαλίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση του δικτύου στο Βελεστίνο, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, το Βελεστίνο επιλέχθηκε μετά από τις συνεχείς επαφές που είχαν με τον Δήμαρχο, κ. Νασίκα και το τεχνικό του επιτελείο και τις αδιάκοπες κινήσεις τους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, μιας και το Βελεστίνο βρίσκεται πλησίον της Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου στην οποία υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου».
Για τους δημότες του Βελεστίνου που θα βρίσκονται εκατέρωθεν του κεντρικού αγωγού που σχεδιάζεται και θα συνδεθούν εντός του έτους 2017 δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση διότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις. Το μόνο κόστος, θα είναι τα έξοδα αλλαγής και εγκατάστασης καυστήρα.

unnamed (1)
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, επεσήμανε «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, από την αρχή της θητείας μας, κατορθώσαμε να είμαστε μία από τις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας στις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου και η σύνδεση- λειτουργία του θα ξεκινήσει από το τέλος του έτους 2017 αρχές του 2018. Με την κίνηση μας αυτή ενταχθήκαμε στον ενεργειακό χάρτη και βάζουμε τον Δήμο μας, πλέον, σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού. Καλοδεχούμενο, λοιπόν, το φυσικό αέριο στο Βελεστίνο. Δίνουμε στους δημότες μας ένα καύσιμο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Στο προσεχές διάστημα 2017 οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη σύνδεση του φυσικού αερίου».
Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς την κατεύθυνση να συνδεθούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Ενημέρωση – οδηγίες στους δημότες Βελεστίνου

Όπως γνωστοποιήθηκε από τη δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται από την Δευτέρα 30-1-2017, στο γραφείο του δημάρχου, κατά τις ώρες 08:00 – 14:00.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα δημοτικά και δημόσια κτίρια και κατόπιν στις οικίες ανά γειτονιές, αναλόγως των αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν.

Εκπρόσωπος της ΕΔΑ Θεσσαλίας θα ενημερώνει το κάθε δημότη που υπέβαλε αίτηση, ξεχωριστά, για τη διαδικασία της σύνδεσης.

Από τον αριθμό των αιτήσεων θα καθοριστεί και η επέκταση του δικτύου σύνδεσης.