Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 00:33
ΒόλοςΤοπικά

Απορρίφθηκε αίτημα δημοσιοποίησης στοιχείων Βολιώτη, κατηγορούμενου για ασέλγεια

Από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου
Δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Βόλου το αίτημα του «Χαμόγελου του Παιδιού» να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του Βολιώτη ηλικίας περίπου 35 – 40 ετών που κατηγορείται για αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας μόλις 10 ετών, της ίδιας του της κόρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία αποφάσισε να μη δημοσιοποιηθεί κανένα στοιχείο, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης από τη στιγμή ο κατηγορούμενος δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε κάποιο τομέα που να έχει να κάνει με ανήλικα παιδιά. Η Εισαγγελία Βόλου έκρινε ότι προέχει το συμφέρον ανήλικων τέκνων εις βάρος των οποίων τυχόν δημοσιοποίηση στοιχείων θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναστάτωση στην καθημερινότητά τους.
Εξάλλου, εις βάρος του κατηγορούμενου δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες ή υπόνοιες ότι μπορεί να υπέπεσε σε παρόμοια αδικήματα σε βάρος άλλων ανήλικων παιδιών. Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στην ανάκριση και αναμένεται να κληθεί και να απολογηθεί ο φερόμενος ως δράστης.
Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση μετά από κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά από την καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού για τις πράξεις του αρχηγού της οικογένειας. Το δεύτερό της παιδί, μεγαλύτερο κατά μόλις δύο χρόνια από την κορούλα της, είχε σπάσει τη σιωπή του και είχε εξομολογηθεί για τις στιγμές φρίκης που είχε αντιληφθεί ότι περνούσε η αδερφούλα του σε ώρες που η μητέρα απουσίαζε από το σπίτι. Ο μικρούλης ήξερε τα πάντα χωρίς να το γνωρίζει αυτό το κοριτσάκι και ο πατέρας της οικογένειας και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή, αποκάλυψε τον εφιάλτη.