Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:57
Τοπικά

Απομακρύνθηκε από την Παναγία Τρύπα ο π. Γ. Δεληκώστας. Φέρεται να έκανε εξορκισμούς






O π. Γεώρηος Δαληκώστας απομακρύνθηκε από την Παναγία Τρύπα, όπου διακονούσε τους τελευταίους 28 μήνες.

Η απομάκρυνση του πατήρ Γεωργίου προκάλεσε τα παράπονα πολλών πιστών, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ όπως υποστηρίζουν προς τη Μητρόπολη υπήρξαν έντονες πιέσεις από ανθρώπους εντός της Εκκλησίας, καθώς διαφωνούσαν με τον τρόπο ζωής του και τον τρόπο που είχε επιλέξει για να προσεγγίζει το ποίμνιο.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του πατήρ Γεώργιου στην προσωπική του σελίδα στο facebook χρησιμοποιεί ως μεταφορικό μέσο μία harley, ντύνεται με δερμάτινα και συνηθίζει να καπνίζει πίπα.

Ο π. Γεώργιος θα λειτουργεί πλέον μόνο κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στην Ανω Γατζέα και το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρύπας θα εξυπηρετείται από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, ο πατήρ Γεώργιος φέρεται να έχει ασχοληθεί και με εξορκισμούς, θέμα το οποίο θεωρείται ταμπού για την Εκκλησία και μερίδα της κοινωνίας.

Ο εξορκισμός είναι μια Ακολουθία που διαρκεί ώρες και θεραπεύει την ψυχή από δαιμόνια, αλλά οι περισσότεροι ιερείς την αποφεύγουν. Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες πιστών ο ιερέας αρκετές φορές ήταν χτυπημένος, γεγονός που αποδίδεται στους εξορκισμούς που φέρεται να έκανε.