Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:58
Αθλητικά

Απολογήθηκαν τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Β. για το “Κοριόπολις”






Ημέρα απολογιών ήταν η σημερινή για την περίφημη υπόθεση Koriopolis. Έξι άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011 πέρασαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μεταξύ αυτών ήταν και τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου, οι Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι όσα λένε στον Αχιλλέα Μπέο ότι έχασαν χρήματα μετά από το ματς Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-2, είναι λόγια για να καθησυχάσουν οπαδούς της ομάδας που διαμαρτύρονταν.
Ο προπονητής Νίκος Παντέλης, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για δωροδοκία-δωροληψία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέφερε στην απολογία του: «Το 2011 ντρεπόμουν να βγω έξω, με κοίταζαν σαν να είχα σκοτώσει άνθρωπο. Είμαι ένας αξιοπρεπής, ηθικός και τίμιος άνθρωπος. Και κάποιοι φίλαθλοι για καιρό μου έλεγαν ότι στήνω παιχνίδια. Δεν έχω χρήματα, δεν έχω περιουσία. Δεν θα βρείτε ούτε έναν ποδοσφαιριστή που θα πει ότι είμαι ανέντιμος ή να του έχω πει να πράξει κάτι μεμπτό. Το ποδόσφαιρο χάλασε από τότε που μπήκε το στοίχημα. Εγώ δεν παίζω ποτέ στοίχημα. Στην συνομιλία μου με τον Τσακογιάννη, όπου ως προπονητής τότε του Εθνικού του λέω ότι θα ανοίξουν τα σέντερ μπακ για να φάμε γκολ, του τα λέω για να τον αποφύγω. Δεν τα εννοώ. Αμέσως μετά πήρα και τον Πηρούνια και του τα είπα. Για να πει και αυτός τα ίδια».
Ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα κέρδη του από το στοίχημα στο διάστημα 2004-2006 ισχυριζόμενος πως έπαιζε μόνο ξένους αγώνες και σε κανένα από τα ματς που είχαν χαρακτηριστεί ύποπτα από την UEFA, ενώ ανέφερε πως καταστράφηκε οικονομικά το διάστημα 2007-2009. Παράλληλα προσκόμισε ως αποδεικτικά στοιχεία πλήθος κερδισμένα δελτία και βεβαιώσεις κερδών.
Ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ανέφερε στη δική του κατάθεση: «Το 2010 και το 2011 εγώ είχα αποχωρήσει από την ομάδα. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με το στοίχημα ή με στημένους αγώνες. Με έλεγξε το ΣΔΟΕ και τα πάντα ήταν δικαιολογημένα», ενώ η εισαγγελέας της έδρας στάθηκε ιδιαίτερα στις δοσοληψίες με τον Άγγελο Τραυλό.

 

 

Πηγή: sport-fm.gr