Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:07
Τοπικά

Αποκλείουν σήμερα το λιμάνι του Βόλου οι αλιείς με τα καΐκια τους – Μπλόκο και από τη Π.Ν.Ο.






Ξεσηκωμός στις τάξεις των παρόχθιων αλιέων της Μαγνησίας και σήμερα προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Στις 11:00 θα αποκλείσουν το λιμάνι του Βόλου με τα καΐκια τους. Αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή ενώ στη κινητοποίηση θα συμμετέχουν και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι όπως αγρότες , κτηνοτρόφοι και παραγωγοί.

Στη κινητοποίηση αναμένεται να δώσουν το παρόν και εκπρόσωποι της Π.Ν.Ο. που για σήμερα έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση σ΄όλα τα λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αλλά και δήλωση του προέδρου Χρήστου Ξηραδάκη «Μετά τη μεγαλειώδη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων, οι αλιείς της Μαγνησίας αποφάσισαν, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου να προβούν στο κλείσιμο του λιμανιού του Βόλου με τα καΐκια τους.Ταυτόχρονα θα υπάρχει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη στεριά από ομάδες παραγωγών του Πηλίου και παραγωγών των λαϊκών αγορών Βόλου!Αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 20 ετών και εφόσον ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δεν απάντησαν στο αίτημα μας, να συναντηθούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τότε δεν μένει άλλος δρόμος παρά μόνο ο ξεσηκωμός του αγροτικού κόσμου.Ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας για την επιβίωσή μας, για να συνεχίσει αυτός ο τόπος να παράγει.Την Τετάρτη θα καταλάβει η κυβέρνηση ότι αυτό το ασφαλιστικό και μετέπειτα το φορολογικό δεν πρόκειται να περάσουν εις βάρος του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας».