Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:23
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: Λεπτομέρειες από την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα






Πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει η πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας που έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι του Σαββάτου, που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς παραμένουν ακόμη άγνωστοι οι λόγοι της επίσκεψης (επί τέσσερις ώρες) την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζούελας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Φρέσκου στο OPEN TV, το Falcon με τα διακριτικά YV2486 της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας χαρακτηρίζεται κυβερνητικό, καθώς το χρησιμοποιούν μέλη της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά την προσγείωση ακολούθησε διπλωματικό θρίλερ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Falcon μετέφερε κυβερνητικούς αξιωματούχους -ενδεχομένως και τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάσα.

Μιλώντας από την αίθουσα σύνταξης του OPEN TV, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρέσκος αναφέρει ότι το αεροσκάφος όντως προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:06, όμως ερχόταν από το Άμπου Ντάμπι. Κατέθεσε σχέδιο πτήσης και προορισμός του ήταν το πράσινο ακρωτήρι, είναι ένα νησιωτικό κράτος δυτικά της Σενεγάλης στην Αφρική.

Τι ζητήθηκε στις ελληνικές Αρχές

Ζητήθηκε άδεια να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό και τεχνική υποστήριξη, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό. Προσγειώθηκε και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αυτό επέβαιναν κρατικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Στο σκάφος, μάλιστα, επέβαινε και ο Χόρχε Αρεάσα, στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο. Για δύο ολόκληρες ώρες, μάλιστα, κατέβηκε από το αεροπλάνο και βρέθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έγιναν συναντήσεις με κανέναν. Ο Χόρχε Αρεάσα έμεινε στο αεροδρόμιο μαζί με την ασφάλειά του και δεν τον συνάντησε κανείς -ούτε φυσικά-κάποιος από τη διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας.

ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα για το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα

Εξηγήσεις για την προσγείωση στην Αθήνα κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει άμεσα να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα.

– Γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν;

– Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;

– Επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας;

Και καταλήγει με νόημα: «Αντί non paper και ανώνυμων πηγών, περιμένουμε από το Μαξίμου να απαντήσει επίσημα», θέτοντας επίσης την ερώτηση: «Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις των κ. Τσίπρα και Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλα;».

 

Πηγή: ethnos.gr