Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:41
Τοπικά

Αποδόμηση κατηγορητηρίου από την Εισαγγελέα για Αχιλλέα Μπέο – Πρόταση για ένα μόνο πλημμέλημα






Σε αποδόμηση του κατηγορητηρίου με το οποίο είχε παραπεμφθεί με βαρύτατες κατηγορίες ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ανυπόστατες και άδικες, μιλώντας για σκευωρία και πολιτική δίωξη, προχώρησε σήμερα στην πρότασή της για την λεγόμενη υπόθεση «Κοριόπολις» η εισαγγελέας Εφετών, κ. Παγώνα Ζάκκα, προτείνοντας την απαλλαγή του από το σύνολο των κατηγοριών (μεταξύ των οποίων και αυτή της εγκληματικής οργάνωσης) πλην μιας που αφορά τον αγώνα Πανσερραϊκού – Αστέρας Τρίπολης, κατηγορία που αφορά την δωροδοκία και την αλλοίωση αποτελέσματος και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για το αδίκημα αυτό (πλημμέλημα κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος), η εισαγγελέας της έδρας, υπογράμμισε πως «δεν διακριβώθηκαν τα ποσά και δεν είναι δυνατόν σε αυτού του είδους τα εγκλήματα να διακριβωθεί» και παράλληλα, έκρινε πως δεν στοιχειοθετείται η πράξη της «εγκληματικής οργάνωσης» για κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Κατά τα άλλα η Εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι εμπλεκόμενοι για 7 από τους 18 συνολικά αγώνες και συγκεκριμένα για τους:

-Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Γεωρτσιάκο, Ρουτζιέρη, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Τσεκερίδη, Ταμπάση.

-Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Χάλκο, Νικολόπουλο και Κομπότης.

-Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-2, για την Football League, με υπαίτιους τους Τσακογιάννη, Παντέλη, Χάλκος, Ν. Παπαδόπουλο, Αδαμάκη.

-Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Ζαβαντία και Δήμου.

-ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League, με υπαίτιους τους Σιδηρόπουλο και Τσεκερίδη.

-Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1, για την Γ’ Εθνική, με υπαίτιους τους Ζαβαντία, Αντωνιάδη.

Για άλλους 18 αγώνες, η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε αμφιβολίες, καθώς είτε δεν έκρινε επαρκή τα στοιχεία, είτε το μοναδικό στοιχείο ήταν η έκθεση της UEFA.

Πρόκειται για τα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου 2-1, Καλλιθέα-Ηλιούπολη 1-1, Ηλιούπολη-Ιωνικός 0-2, Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας 1-0, Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1, Ηλιούπολη-Δόξα Δράμας 0-2, Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2, Ηλιούπολη-Εθνικός 0-0, Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας 1-0, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 1-0, Αετός Σκύδρας-Εθνικός Φιλιππιάδος, Δόξα Δράμας-Εθνικός 4-0, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Επανομής 1-3, Ιωνικός-Πανθρακικός 0-1.