Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:26
Τοπικά

«Αποδεκατισμένο» από ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ Βόλου






Με τρία ασθενοφόρα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών στη Μαγνησία το ΕΚΑΒ καθώς τα υπόλοιπα επτά είναι για επισκευή, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαριώτης. Σήμερα θα αποσταλεί επιστολή στα κεντρικά όπου θα αναφέρεται το πρόβλημα, ενώ νέα ασθενοφόρα θα αποκτήσει το ΕΚΑΒ τον Οκτώβριο που αναμένονται δύο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αυτό που δώρισε η ΕΒΟΛ στο Νοσοκομείο και θα περάσει στο ΕΚΑΒ αλλά καθυστερεί στο μηχανολογικό.

Επιπλέον λόγων των διακομιδών ασθενών για στεφανιογραφία στα Τρίκαλα (έγιναν τρεις διακομιδές) στη ουσία τα ασθενοφόρα έμειναν δύο. «Όλα τα ασθενοφόρα έχουν διανύσει πάνω από 450.000 χιλιόμετρα και είναι λογικό να βγάζουν προβλήματα» επισήμανε ο κ. Δαριώτης. Πλέον σε κίνηση είναι μία μονάδα με γιατρό και δύο απλά ασθενοφόρα. «Ενώ διαθέτουμε τέσσερα πληρώματα, χρησιμοποιούμε μόνο τα τρία οι άλλοι κάθονται. Ζητήσαμε να έλθει ένα ασθενοφόρο από άλλη περιοχή, αλλά δεν κατέστη δυνατό» ανέφερε.

Επιπλέον ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ καλείται να καλύψει και βάρδιες των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας που μένουν ακάλυπτες όπως την απογευματινή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, του Βελεστίνου που έχει ακάλυπτη απογευματινή βάρδια 15 μέρες το μήνα κ.α. Επιπλέον ανέφερε ότι επίκειται και το διεθνές πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί από τις 3-9 Σεπτεμβρίου στο Βόλο και μέχρι τότε πρέπει να δοθεί λύση.

 

 

Πηγή: ert.gr