Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 00:12
Τοπικά

Απογοητευτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Βόλο






Απογοητευτική η συμμετοχή και στις δύο κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στο Βόλο, τόσο στο χώρο της Παιδείας, όσο και σε αυτό της Υγείας. Βεβαίως συνετέλεσαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση απογοήτευσης που αποδυναμώνει ακόμη πειρσσότεορ την όποια διάθεση και δύναμη  για αντίδραση.

Στην Πλ. Ελευθερίας

Μικρή συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, που ζητούν την απόσυρση του νόμου για το νέο τύπο σχολείου οι δάσκαλοι και την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του μήνα, οι καθαρίστριες.
Και στους δύο κλάδους η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή και στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν λίγες δεκάδες άτομα.

Οι δάσκαλοι

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αποστόλης Μούσιος δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα την απόσυρση του νόμου του υπουργείου Παιδείας που δημιουργεί ένα νέου τύπου σχολείο, σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των παιδιών.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε, συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που απαιτεί και διεκδικεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
«Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή, ανοιχτό στην κοινωνία, που θα χωράει όλα τα παιδιά και δεν θα βάζει φραγμούς. Το υπουργείο Παιδείας με τις διατάξεις βάζει φραγμούς με τη δημιουργία νέου τύπου ολοήμερου τύπου σχολείου και αποκλείει μαθητές», ήταν η δήλωση του Αποστόλη Μούσιου.

Ο μέλος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αποστόλης Ριζόπουλος ανέφερε ότι οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου που επιχειρεί περικοπές στο χώρο της Παιδείας αλλάζοντας τα ωρολόγια προγράμματα στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Ολοήμερο και στα Νηπιαγωγεία. Κατηγόρησε δε τον υπουργό ότι οι αλλαγές είναι προσχηματικές και έχουν στόχο την υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Το ΠΑΜΕ ζητά το υπουργείο να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή και 12χρονο σχολείο που εξασφαλίζει μόρφωση χωρίς ταξικές διακρίσεις.

Πλήρης απασχόληση με απόφαση των Δήμων
Η Μαρία Γκριτζάνη πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενες απεργούν γιατί δεν έχουν απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, τι θα γίνει με τις συμβασιούχες που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιουνίου.
Σχολιάζοντας τη μικρή συμμετοχή, η Μαρία Γκιτζάνη ανέφερε ότι οι εργαζόμενες πάντα έχουν το φόβο της απόλυσης.

Αποτυχημένη και η κινητοποίηση για την Υγεία

YGEIA

Τραγική, σχεδόν ανύπρακτη, η συμμετοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου στη σημερινή αποχή για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Προσωπικού του «Αχιλλοπούλειου».
Την ίδια ώρα έξω από το Νοσοκομείο εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συγκεκριμένα οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας ΙΚΑ – OAEE (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ (ΤΑΕ), εκπρόσωποι των οποίων απαίτησαν ένα δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – περίθαλψης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονίνας χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην υγεία και κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ τάχθηκε κατά της ανάληψης τομέων υγείας από μη κυβερνητικές οργανώσεις.