Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 07:38
Τοπικά

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι και στον Βόλο






Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 14 Γενάρη 2018, ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι Εμποροϋπάλληλοι του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου για την απεργία αναφέρονται τα εξής: “Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι τοκογλύφοι , η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι τοπικοί βουλευτές Μεϊκόπουλος,  Μπαλής,  η Υπουργός Παπανάτσιου κοι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η προδοτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άφησε άθικτη.

·         Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

·         Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.

·         Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 14.1.2018”.