Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 15:36
Τοπικά

Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα στο Βόλο






Γενική απεργία σήμερα και στη Μαγνησία με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συμμετοχή ρεκόρ και την κοινωνία να παραλύει από κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα.

Υγεία, παιδεία , δικαιοσύνη , δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, βάζουν «λουκέτο» σε ολόκληρη τη χώρα και βέβαια στο Βόλο και τη Μαγνησία σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου.

Απεργούν γιατροί, φαρμακοποιοί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί, βενζινοπώλες, ταξί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, έχουν τρίωρη στάση τα λεωφορεία, ενώ την μεγάλη πορεία στο Βόλο θα ενισχύσουν και οι αγρότες.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο λιμάνι του Βόλου για να ακολουθήσει πορεία. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και 26 κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας καλούν τους πολίτες να μετέχουν στην κινητοποίηση.

Κλειστή η αγορά

Επιστολή στα πολυκαταστήματα από τα οποία ζητεί να κλείσουν σήμερα, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και ενημερώνει ότι οι φορείς των 26 κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού, που απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Χωρίς λεωφορεία από 10 έως 13.30

Η «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας των αστικών λεωφορείων, από τις 10:00 ως 13:30.

Το ΠΑΜΕ

Στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου. Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου του Π.Α.ΜΕ. τονίζει ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα μετέχει και το σωματείο καθαριστριών.