Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 09:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία τέλος στα ΜΜΕ – Η ΠΟΕΣΥ μιλά για «τροποποίηση» του αγώνα






Το τέλος της απεργίας των δημοσιογράφων σηματοδοτεί και επισήμως η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η ΠΟΕΣΥ, καθώς τα σωματεία του κλάδου αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, με ισχύ από τις 5 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί το «σπάσιμο» της απεργίας από τον Σκάι, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, ενώ σήμερα εκδόθηκαν σε ψηφιακή μορφή η εφημερίδα Καθημερινή και η αθλητική εφημερίδα Sportday. Κυκλοφόρησαν επίσης οι εφημερίδες «ΚόντραNews» και «Μακελειό».

Προηγήθηκε η άκαρπη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τα σωματεία των δημοσιογράφων, όσον αφορά κυρίως στην κατάργηση του αγγελιόσημου, ενώ πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί διεμήνυαν στην ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ ότι θα ακολουθούσαν το παράδειγμα του Σκάι.

Στη νεώτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΟΕΣΥ, με τίτλο: «Ο αγώνας κατά του Ασφαλιστικού – λαιμητόμου συνεχίζεται», αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:

1) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Εκτύπωση κοινού πρωτοσέλιδου για όλες τις εφημερίδες, με ρητή διατύπωση των θέσεων του κλάδου,  κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την ΠΟΕΣΥ, και προβολή των θέσεών μας σε δισέλιδο – στις μικρού σχήματος και ολοσέλιδου – στις μεγάλου.

2) Για τους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ)

[α] Μετάδοση σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές μονόλεπτου μηνύματος της Ομοσπονδίας.

[β] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ:

[α] Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

[β] Ανάρτηση BANNER και LINK που θα παραπέμπει στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την Ομοσπονδία.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αμετακίνητα:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης

Αύριο Μ .Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.