Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:14
Τοπικά

Απεργία Νοσοκομειακών Γιατρών – Συγκέντρωση αύριο στις 11:00 έξω από το Αχιλλοπούλειο






Με αφορμή την οδηγία για «οικονομία» στα φάρμακα των νοσηλευόμενων  απεργούν αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και στις 11 το πρωί καλούν τους φορείς και τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μείωση φαρμακευτικής δαπάνης του Νοσοκομείου Βόλου, που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών. «Είναι προκλητικό να ζητείται η φαρμακευτική δαπάνη για το 3ο τετράμηνο του 2016 να είναι 470.000 € , ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκ. €.», επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τονίζουν ότι δεν θα συμβιβαστούν σε καμία  περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών.

Όπως επίσης τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στην εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας υγείας, στην  υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στις κλειστές κλίνες  ΜΕΘ.  «Η μονή λύση   είναι η γενναία χρηματοδότηση και οι  μόνιμες προσλήψεις. Οποιαδήποτε  μπαλώματα απλώς  διαιωνίζουν το πρόβλημα.» , αναφέρουν χαρακτηριστικά οι νοσοκομειακοί γιατροί.

 

 

Πηγή: ert.gr